Helyi életstílus

2022.10.26. 16:40

Hadisírokat raktak rendbe - Fotók

delmagyar.hu

Fotó: Sandor Judit

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája és az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj tagjai mellett ismét részt vettek a munkában a Szegedi SzC Csonka János Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai, Halasi László, Mészáros Ákos és Juhász Mátyás. Két tanuló iskolai közösségi szolgálat keretében csatlakozott önkéntesként, Juhász Mátyás azonban már teljesítette a kötelezően előírt óraszámot, mégis jelentkezett a munkára.

– Az alakulatok között kiváló az együttműködés. A temető vezetése és gondnoksága pedig mindig nagyon segítőkész velünk. A toborzás mellett az iroda feladatai közé tartozik a hadisírok karbantartása, az érdekvédelem és a honvédelmi nevelés. A hadisírok az első és a második világháborúban, valamint 1848-ban és 1956-ban elhunyt hősi halottak nyughelyei. Minden évben négy alkalommal végzünk karbantartást – mondta el lapunknak Süveges Tamás hadnagy, a 12. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda irodavezető-helyettese. Hozzátette, a hadisírok karbantartása mellett folyamatos feladatuk a kutatás is, hogy regisztrálják az eddig még nyilvántartásba nem vett hadisírokat. Megyénkben körülbelül 3700 hősi halottról tudnak már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában