Lámpás felvonulás

2022.10.31. 19:14

Halott vőlegény sétált Kisteleken - fotók

Három kilométeres jelmezes túrát szerveztek: sétáltak csontvázak, boszorkányok és egyéb ijesztő vagy vicces szerzetek is.

Munkatársunktól

Remek családi program volt Kisteleken hétfőn késő délután a vidám jelmezes felvonulás. Fotó: Gémes Sándor

– Halott vőlegény vagyok – mutatkozott be illedelmesen a kisteleki Török Árpád a Kincses Sziget játékbolt előtt felállított pultnál, ahol édességet osztottak a gyerekeknek hétfőn késő délután. A város főutcáján jelentős számú jelmezes tömeg sétált. Ők mindannyian a Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesület által első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezett lámpás felvonuláson és sétán vettek részt. 

Vass Rózsa, a szervező egyesület titkárta elmondta, a hangulatos rendezvénnyel a Világ gyalogló hónapjához szeretnének kapcsolódni a három kilométeres jelmezes túrával. A szervezők becslése szerint legalább ötven gyerek és száz felnőtt vett részt a sétán. Családok, baráti társaságok húztak vicces, vagy ijesztő maszkot, hogy a túra végén a Tüzép előtti parkolóban zsíros kenyérrel és palacsintával zárják a túrát.

A halott vőlegénynek öltözött ötödikes fiatalember elmesélte, hogy a sminkje alapját ő készítette, majd édesanyja egészítette ki. Jelmeze többi része a korábbi farsangok újrahasznosított kellékeiből állt össze. Első osztályban bűvésznek öltözött, innen jött a kalap, negyedikben pedig Harry Potternek és már meg is volt a köpeny. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában