Gyalogló hónap

2022.10.18. 13:43

Sétákat és futást szerveznek

I.P.

Fotó: Unsplash

A közeljövőben két sétát – ezeket a Világ Gyalogló Nap részeként – és egy futást is szerveznek Kisteleken, illetve Ópusztaszeren, amelyek az elmúlt években már kedveltté váltak. Haladjunk időrendi sorrendben.

A városismereti séta mintegy 5 kilométeres túra lesz Kisteleken, október 22-én, szombaton 14 órától a város nevezetességeinek, érdekességeinek érintésével. Így a résztvevők egészségesen, mozogva szerezhetnek ismerteket lakóhelyük szobrairól, épületeiről és azok történetéről.

Szintén a Világ Gyalogló Nap részeként tartják meg a hozzávetőlegesen 4 kilométeres túrát, a mindenszenteki lámpás sétát a halloween, mindenszentek és a halottak napja jegyében. A start a Kegyeleti Témaparktól lesz október 31-én 17 órakor, amelyet akkor ingyenesen nézhetnek meg a jelenlévők. A szervezők azt ígérik, hogy az útvonalon meglepetések és kalandok is várhatók. Végállomás a Házépítők Áruházánál, ahol meleg tea és egy kis harapnivaló fogadja a résztvevőket.

A IX. Tök-Jó Félmaraton és családi futónap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban lesz november 5-én, 13 órától. Bővebb információ az esemény nevezési oldalán található, de fontos tudni, hogy az emlékpark területére ezen a napon ingyenes a belépés. Az indulók a következő távok közül választhatnak: 2, 5, 10,5 és a félmaraton, vagyis 21,1 kilométer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában