Hódmezővásárhely

2022.11.24. 20:20

Beiskolázási tájékoztatót tartottak a Németh-gimnáziumban Vásárhelyen

A beiskolázás előtt álló családoknak tartottak tájékoztatót csütörtökön késő délután a vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskolában.

T. Sz.

Középiskolai beiskolázás előtt: december 2-ig lehet jelentkezni a központi felvételire. Fotó: Tábori Szilvia

A telt házas tájékoztató eseményen az intézmény igazgatója, Árva László azt hangsúlyozta: a gimnáziumi képzés elsődleges célja a magyar közoktatásban, hogy felkészítse a felsőfokú tanulmányokra a diákokat. A főiskolai, egyetemi felvételi eljárásban szerezhető 500 pontból kétszázat ugyanis a középiskolai tanulmányi eredménnyel, kétszázat pedig az érettségi vizsgával lehet megszerezni. 2024-től a fennmaradó száz pontról a felsőfokú oktatási intézmények rendelkeznek saját hatáskörben.

– A gimnáziumi oktatásban azon dolgozunk, hogy tanulóink minél jobb eredményt érjenek el érettségi vizsgán. Az idegen nyelvi oktatás pedig már csak a megszerezhető plusz pontok miatt is hangsúlyos – mondta az intézmény vezetője. 

A vásárhelyi képzőhely a következő tanévben egyebek mellett emelt szintű angol és német tanulmányi területen kínál hat évfolyamos gimnáziumi képzést, természettudományos orientációval. Indítanak továbbá egy hét tanéves előkészítő osztályt is. 

Elhangzott, jövő hét péntekig lehet jelentkezni a 2023. január végén tartandó központi írásbeli felvételire, a felmérés eredménye adja majd a középiskolai felvételhez szükséges pontszámok felét. A Vásárhelyi iskolában a központi felvételire előkészítőt indítottak szeptemberben, ám továbbra is fogadnak jelentkezőket a foglalkozásokra. Ezeken az alkalmakon azokat a típusfeladatokat veszik végig a diákokkal, amelyeket a központi írásbelin kapnak.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában