Szentes

2022.11.25. 07:00

Cipősdoboznyi ajándék a mentett állatoknak

Látogatóival közös karácsonyfa díszítésre készül a Szentesi Természet, - és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány szombaton délelőtt. Idén először karácsonyi cipősdoboz akciót is indítottak.

T. Sz.

Illusztráció: Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány

– Idén első alkalommal állítunk fenyőfát az állatoknak, de szeretnénk ha Szentes városában ez hagyomány lenne, hiszen az ünnep mindenkinek ünnep – mondta lapunknak Nagy Tímea, a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány elnöke. 

November 26-án, szombaton 10 és 12 óra között közös karácsonyfa díszítésre várják az érdeklődőket, hogy meghittebbé tegyék az ünnepeket gondozottjaiknak. A fenyőfa civil felajánlás, a szentesi Dancsó Erzsébet és párja juttatta el a szervezethez. A látogatóktól szívesen fogadnak otthonról vitt, esetleg feleslegessé vált díszeket. 

A szentesi alapítvány idén először karácsonyi cipősdoboz adománygyűjtést is szervez, így szeretnének mentett védenceiknek kedveskedni.

– Számtalan állatot hosszabb ideje gondozunk, van, amelyik a természetből sérülten került be, és vannak gazdátlan, mentett cicák, nyulak, amelyek soha nem tapasztalták meg a szeretetet családi környezetben – mondta. 

Olyan adományozók, támogatók segítségét várják, akik hozzájárulnának a mentőközpont szándékaihoz. Nagy Tímea azt hangsúlyozta, legyünk idén karácsonyi jótevők, mert bár sokan egész évben óvják és féltik kedvenceiket, mégis egyre több a sorsára hagyott, utcára dobott hontalan állat. Az adventi időszakban gondoljunk rájuk, hiszen nekik még nagyobb szükségük van a segítségre.

Az alapítványnál jelenleg 70-80  madár telel, köztük fokozottan védett egyedek, számtalan fehér gólya, kerecsensólyom. Némelyikük – sajátos sérülés miatt – élete végéig a mentőközpontban marad. Mint például a közelmúltban Békéscsabáról mentett egerészölyv, amely áramütés miatt nem tudja többet használni az egyik szárnyát. Nagy segítség, hogy idén állami pályázatból egy több részes röpdét alakítottak ki, ahogy a megyei vadászkamara is segített a madarak lakhelyének bővítésében. Megépítettek egy róka kifutót és a cicáknak otthon adó remény kórtermet is.

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában