Szeged

2022.11.10. 18:50

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várták a dorozsmaiakat

Kiskundorozsmán figyelnek a helyiek egészségére, éppen ezért csütörtökön egészségnapot szerveztek a településrészen. Ingyenes tüdőszűrésen vehettek részt a városrész lakói, akiket jövő pénteken újabb díjmentes vizsgálat vár. Vért is lehetett adni, az édesanyákat pedig baba-mama klub várta a gyermekeikkel.

Kiss Anna

Képalá: Mintegy 130 dorozsmai vett részt az ingyenes szűrővizsgálaton. Fotó: Gémes Sándor

Egészségnap volt csütörtökön a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban, annak udvarán, valamint a bejáratánál. Ingyenes tüdőszűrésen vehettek részt a helyiek, 9 és 16 óra között várta a Máltai Szeretetszolgálat szűrőbusza a dorozsmaiakat, akiknek előzetesen regisztrálni kellett a díjmentes vizsgálatra. A helyek pillanatok alatt beteltek, mintegy 130-an tudták kihasználni a lehetőséget. Eközben az intézményben véradást tartott a Magyar Vöröskereszt, a kapuban pedig meleg teával fogadtak mindenkit a művelődési ház dolgozói.

Fotó: Gémes Sándor

Ruzsa Roland önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre, mely nemcsak a szórakozásról szól, hanem arról is, hogy odafigyelnek a helyiek egészségi állapotára. Ezért szervezték meg az egészségnapot, ami a jövő pénteken folytatódik ingyenes ortopédiai szűréssel, amire szintén jelentkezni kell előzetesen. Az ortopédiai vizsgálatot eredetileg most szerdán tartották volna, azonban betegség miatt el kellett napolni – mondta a képviselő.

Hozzátette, sok olyan emberrel találkozott a szűrőbusznál, aki arról számolt be neki, hogy a hétköznapokban egyébként nem venne részt szűrésen, de mivel helybe jön a busz és ingyenes a vizsgálat, így kihasználják a lehetőséget. A képviselő közölte, éppen ezért folytatják a munkát és a jövőben is szeretnének hasonló egészségnapot szervezni Kiskundorozsmán, hogy mindenki pontos képet kaphasson szervezetének állapotáról. Jelezte, a művelődési ház és a Kiskundorozsmáért Alapítvány nélkül nem valósulhatott volna meg a csütörtöki program.

Fotó: Gémes Sándor

A településrészen egyébként egész héten értékes programokat kínálnak. Hétfőn közösségi online médiakurzus volt, ami óriási sikert aratott, rengetegen kaptak segítséget a biztonságos internetezéshez. Csütörtökön baba-mama klub is volt, ahol az édesanyák jó tanácsokat, hasznos ötleteket kaptak, szombaton délután pedig a nőkről és a teremtő női energiákról lesz szó a művelődési házban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában