Szegedi hírek

2022.11.19. 12:30

Orvos családok találkoztak Szegeden

Orvos családoknak szervezett találkozót a Katolikus Házban „A család és munka egyensúlya orvos családokban – hitünkhöz hűen” címmel a napokban a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata.

K. A. R.

Segítséget kaptak az Istennel való együttműködéshez az orvosok. Fotó: Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat

Kovács László tanszékvezető egyetemi tanárral, Kardos Zsuzsanna gyermek-háziorvossal és férjével, majd Elek László jezsuita atyával beszélgettek a résztvevők arról, hogy miként tudnak keresztény hitükhöz, Istenhez hűen élni a magas szintű szakmai és családi kihívásokkal teli mindennapokban.

Elek László azt kérte a résztvevőktől, hogy írják fel egy lap meghatározott részeire, hogy mi az, ami nem segíti a kiegyensúlyozott életet, és mi az, ami segítségükre van. A másik oldalra az Istennel való egyensúly kérdésére adott válaszok kerültek, ezután egy hajót hajtogattak a papírból. Ezzel a gyakorlattal az istenkapcsolatra tértek át.

Mint elhangzott, a vitorláshajózásban az isteni tevékenység az, hogy fúj-e a szél vagy nem, ha igen, milyen irányból, milyen erősen, vált-e irányt, milyenek a hullámok, míg az emberi tevékenység az erre történő reagálás: húzás, engedés, mozdítás. Ebből az együttes munkából fordul megfelelő irányba és halad előre a hajó, így tudnak együttműködni Istennel. A beszélgetés érintette a hamis istenképeinket is.

Segítséget kaptak az Istennel való együttműködéshez az orvosok. Fotó: Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat
Segítséget kaptak az Istennel való együttműködéshez az orvosok. Fotó: Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat

Az alkalomra a teljes családokat hívták, így míg a szülők fajsúlyos kérdésekre keresték a választ, addig a gyerekek egy közeli teremben társasjátékoztak, mesét hallgattak, rajzoltak, színeztek és kézműveskedtek. A találkozó legifjabb résztvevője az 5 hetes Vince volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában