Mártély

2022.11.28. 08:20

Őszi séta a Tisza hullámterének egyik legszebb részén

Mártély lehet rossz napok ellenszere, gyógyír kedvetlenségre, felüdülés megtépázott idegekre.

Tábori Szilvia

Fotó: Török János

Lehet céltalan csatangolás, idilli hétvégék, a természet közelségét kedvelők helye. Vannak, akik – városi mércével – hosszú kirándulással frissítik elméjüket, mások rövid, dinamikus kutyasétával teszik ugyanezt. Vannak ott andalgók, távolba révedők, meg hangosan csivitelők, megrögzött pecások és vidám családi vasárnapokat kedvelők. Vannak még ko­­ca­kirándulók és elszántak, sportolók és kardiotestmozgást mímelők. A nyári kánikulai forgatagot kevésbé szívelők szintén szívesen időznek az év csendesebb időszakában a Holt-Tisza partján. 

Fotó: Török János

Sok-sok ténfergő és célirányosan csavargó között egyértelmű új színfolt az a vásárhelyi fiatalember, aki motivációsan fürdőzik a szerintem már most is jéghideg vízben. Ő nehezebb napjain abból merít erőt, hogy rágondol a kényelmetlen megmártózásra. Vállalása ugyan nem teljesíthetetlen, de mindenképp merészségre és kitartásra vall. Soha nem bukik el önkéntes harcában, a móló végén rövid meditálással készül borzalmasnak tűnő feladatára. Egy rövid mártózás, majd egy ismétlés. Hétről hétre.  

Fotó: Török János

A hideg hónapokban Mártély csendesebb, látszólagos elhagyatottsága nemhogy le­hangoló lenne, inkább üdítően hat a városi forgatagból kiszakadva. A napról napra változó természet háborítatlan nyugalma bennünket is elcsendesíthet. Ízelítő mindebből Török János fotóriporter kollégánk képeivel. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában