Mártély

2022.11.18. 10:00

Rossz napok ellenszere: fürdő a hideg holtágban

Az utóbbi két-három évben Csenki Bálint rendszeres hétvégi programja lett a különös fürdőzés.

T. Sz.

Csenki Bálint rendszeresen megmártózik a Holt-Tisza hideg vizében. Fotó: Török János

Hétköznapi nehéz helyzetekben merít erőt abból a pillanatból Csenki Bálint, amikor dacolva a hideggel megmártózik a Holt-Tisza vizében Mártélyon. Kifejezetten a hűvösebb őszi-téli hónapokra tartogatja a motivációs fürdőzést. 

Ha rossz napja van, netán egy kényelmetlen szituációban, nehezen megoldható feladatban találja magát, egyszerűen csak rágondol arra, milyen kihívás és érzés volt belemerülni a hideg vízben. Mint mesélte: a Covid-járvány idején jött az ötlet, egyszerűen, mert nem történt semmi körülötte. 

Az utóbbi két-három évben már rendszeres hétvégi programja lett a különös fürdőzés. A móló végén 10-20 percet meditál, rákészül kellemetlen vállalására. A vízben pedig már nem rágódhat gondjain, kizárólag a légzésére koncentrál. A csobbanást kétszer megismétli, majd gyors szárítkozás után többnyire sétál egyet a közeli tanösvényen, közben a légzőgyakorlatokra összpontosít. 

Bálint testnevelő tanárnak készül, így határainak feszegetése talán nem is olyan meglepő. Társakra is lelt az elmúlt években: néhányan megelégedtek egyetlen alkalommal, mások rendszeresen csatlakoznak hozzá. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában