Szegedi hírek

2022.12.15. 13:34

A városházán fogadták a gyerekeket - Galéria

Ismét megrendezték a szegedi városházán a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát csütörtökön.

S. Z.

Sok rászoruló gyermek örülhetett egy kicsit. Fotó: Török János

A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Megyei Szervezete, a Dél-magyarországi Gyermek-és Ifjúsági Alapítvány, a Tatradol Travel Utazási Irda és a Petőfi Sándor Művelődési Ház, valamint a Szegedi IH Rendezvény- és Médiaközpont és a Szent-Györgyi Albert Agóra közös rendezvényén összesen 350 kisgyerek kapott ajándékcsomagot. 

Ezekben egyebek mellett mozijegy volt, ami a Belvárosi moziba szól, és belépőjegy az RKO Park játszóházba is. Ez már a harmincadik ilyen ünnepség volt, és ahogy lenni szokott, ez sem múlhatott el beszéd nélkül. Ezúttal Kovács Tamás gazdasági alpolgármester kapta a feladatot. Többek között arról beszélt, hogy a Jézuska hagyta a városházán az ajándékot, amivel a felnőttek nem tudnak mit kezdeni. Szerencsére a beszéd nem volt hosszú. 

A gyerekeket egy rövid műsorral is meglepték: először a Király-König Péter zeneiskola tanulói játszottak, utánuk pedig a Rókusi Általános Iskola tanulói adták elő néptáncból és betlehemes játékból álló műsorukat. A gyerekek utána valóban megkaphatták az ajándékcsomagokat. Ráadásul – mivel háromszázötvenen nem férnek be e díszterembe – két turnusban fogadták őket. Az első csoport reggel kilenckor, a második pedig 11 órakor érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában