Makó

2022.12.22. 12:30

Csatornafedélbe szorulnak a biciklisek

Egy évtizedes balesetveszélyre hívta fel a figyelmet a makói főtéren a Makón élek nevű Facebook-csoport egyik tagja. A Bérpalota földszintjén működő Kígyó Patika előtt, az úttesttel párhuzamosan van egy rácsos csatornafedél a járda külső oldalán.

delmagyar.hu

A balesetveszélyes csatornafedél a makói főtéren. Fotó: Szabó Imre

– Ott járunk mi, kerékpárosok. Három év alatt két alkalommal láttam, amikor egy iskolás kislány, majd egy férfi esett el, mert a résbe menet közben beszorult a kerékpár kereke – írta a bejegyzés szerzője.

A bejegyzésben azt a kérést is megfogalmazza, hogy a fedelet fordítsák el jobbra vagy balra. Így a rácsok a forgalom irányára merőleges helyzetbe kerülnének, és megszűnne a balesetveszély. A díszes, városcímerrel ékesített csatornafedélen, ami egy esővíz-elvezetőhöz tartozik, a 2012-es dátum olvasható – innen lehet tudni, hogy a probléma éppen tízéves. A balesetveszélyes helyzetről egyébként nem sokkal azt átadás után lapunk is írt, de nem történt semmi.

Siket Tibor, a polgármesteri hivatal beruházási csoportvezetője a Délmagyarország érdeklődésére azt mondta, a városházára nem érkezett bejelentés a helyszínen történt balesetről, ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy megvizsgálják, mit lehet itt tenni. A gond az, hogy nem lenne elég egyszerűen a fedelet elfordítani: a keretet és vele együtt az egész belső szerkezetet, illetve magát a csatornát is át kellene építeni, illetve ehhez a járdát is felbontani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában