Te vagy az én hősöm

2022.12.06. 21:35

Iskolások várják a közönség szavazatait

Ezerhétszáznál több alkotás érkezett a Mit jelent számomra a haza, a hősiesség, a katonaság, a biztonság? című rajzpályázatra. Megyei iskolák diákjai is várják a közönség szavazatait.

delmagyar.hu

Illusztráció: honvedelem.hu

Alkotásaikon vallottak arról gyerekek, mit jelent számukra a haza, a biztonság, a katonaság és a hősiesség. A Magyar Honvédség Parancsnoksága még szeptemberben hirdette meg gyermek- és ifjúsági rajzpályá­zatát; sikeres felhívásukra 1700-nál több alkotás érkezett. Mostantól egészen jövő január 15-ig lehet szavazni a www.honvedelem.hu/szavazas/rajzpalyazat online felületen. Több megyei iskolából jelentkeztek főként ceruzarajzokkal, de van köztük montázs, tűfilccel készített munka és digitális rajz is. 

A Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Technikum, Makói Általános Iskola Almási Tagintézmény, a vásárhelyi Kra­­tochwil Károly Honvéd Kö­­zépiskola és Kollégium, az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola, a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola, valamint a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum diákjai számítanak a közönségszavazatokra. 

Az első három helyezett, va­­lamint a különdíjasok ja­nuárban saját iskolájukban kapják meg nyereményeiket. A gyerek és ifjúsági korosztályt külön-külön díjazzák. Az oklevelek mellett olyan értékes díjakat kaphatnak, mint repülés honvédségi légi járművel, harcászati bemutató, vagy ingyenes részvétel egy nyári honvédelmi táborban. Az az iskola, ahonnan a legtöbb pályamunka érkezett, megkapja a „legaktívabbak a jók között” díjat, amellyel honvédelmi élménynap részesei lehetnek, térítésmentes utazással. 

Néhány rajzot személyesen is megcsodálhatnak az érdeklődők december 1-jétől december 22-ig Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A raj- zok közül csaknem 1500 alkotást a Magyar Honvédség el- juttatott a missziókban szolgálatot teljesítő magyar katonáknak. 
A közönségszavazás szabályai: egy szavazó egy számítógépről több pályamunkára is szavazhat, de minden kép- re csak egyszer adhatja le szavazatát. A szavazás január 15-én éjfél előtt egy perccel zárul.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában