Mézeskalács illatú Télapóra készülnek

2022.12.05. 16:26

Ismét csomagolt a mártélyi Mikulásgyár

Saját könnyes és szomorú gyerekkori történetét varázsolta újjá Kuzma Csilla a mártélyi mikulásgyár ötletgazdája.

Tábori Szilvia

Csomagolt idén is a mártélyi mikulásgyár. Fotó: Tábori Szilvia

Mint elmondta, szegény családban nőtt fel Medgyesegyházán, egy este mégis bekopogtatott házukba a Mikulás. Ám mire testvérével kiszaladtak, a Télapó – aki rossz házhoz érkezett – egyszerűen továbbállt. Elvitte a pityergő gyerekek minden reményét és örömét magával. Kuzma Csilla később elhatározta, nem hagyja, hogy a közelében élő gyerekek így járjanak. Három évvel ezelőtt hívta életre a mártélyi mikulásgyárat.

– Ha valaki segít, azt tiszta szívvel tegye – mondta akkor Kuzma Csilla, aki önkéntes segítővel sokat tett azért, hogy a járvány miatti bezárásokkal terhelt év végét ünnepivé varázsolják a településen még 2020-ban. 

Fotó: Tábori Szilvia

Akkor 160 mikuláscsomagot készítettek össze a mártélyi gyerekeknek; tavaly már kétszázzal készültek, idén pedig kétszáz negyvenet raktak össze serényen.

Az első évben a házak kilincsére akasztották a kis batyukat, csak távolról integettek a csillogó szemű gyerekeknek. Három napon át hordták a meglepetéseket. Idén a Gondozási Központban készülődtek hétfő délután; kedden pedig háromtól egészen este nyolcig várják majd a családokat az ünnepivé varázsolt épületben, a kivilágított lovaskocsival és fotósarokkal. A központ vezetősége és munkatársai szívesen álltak az ügy mellé. 

– Kérés nélküli önzetlen összefogás alakult ki idén is. Az első felhívásra jelentkeztek az adományozók: ki édességgel, pénzzel, gyümölccsel segített, mások a kétkezi munkájukkal járultak hozzá a gyerekek öröméhez – mondta el lapunknak Kuzma Csilla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában