Szeged

2022.12.16. 16:30

Kárpátaljára is jut a cipősdoboz ajándékokból

A Szegedi Biológiai Kutatóközpont másodszor csatlakozott a cipősdoboz akcióhoz, tavaly a Biokémiai Intézet volt a kezdeményező, idén már intézményi szinten gyűjtötték a gyerekeknek az ajándékokat. A cipősdobozokat jelképesen péntek délelőtt adták át az SZBK aulájában.

Imre Péter

Fotó: Imre Péter

A Szegedi Biológiai Kutatóközpont másodjára csatlakozott a cipősdoboz akcióhoz. Az elmúlt évben Horváth Péter igazgató kezdeményezésére a Biokémiai Intézet kezdte a sort, és a mintegy 60 doboznyi ajándékkal, akkor és az idén is a Baptista Egyház helyi szervezete volt a kedvezményezett. Ebben az esztendőben intézményi szinten több mint 100 cipősdoboz telt meg a dolgozók által adományozott édességgel, plüss állatokkal, mesekönyvvel, kesztyűvel, amiket november 25-től december 12-ig gyűjtöttek – tudtuk meg Horváth Pétertől.

Horváth Péter (balról) jelképesen átadja az összegyűlt, az ajándékokat rejtő több mint 100 cipősdobozt Sipos Márknak az SZBK aulájában péntek délelőtt.

A kapcsolat úgy alakult ki, hogy Sipos Márk baptista lelkipásztor 8 évig az SZBK-ban dolgozott kutatóként, illetve a jelenben az összekötő, Kiss Brigitta személyi asszisztens is az érintett felekezet tagja.

– A mostani közös akció a 2021-es folytatása. Mióta ilyen kezdeményezéseket hirdetnek, felnőtt egy generáció, az akkori gyerekekből – és lehet, szintén kaptak ilyen meglepetést – felnőttek lettek, akik fontosnak érzik, hogy részt vegyenek benne és felajánljanak, adjanak a rászoruló családok gyermekeinek ajándékot – mondta Sipos Márk.

Egy-egy ajándékcsomaggal (balról) Horváth Péter, Sipos Márk és Siklós László. Fotó: Imre Péter

Egy csomagot Horváth Péter és a lelkész társaságában kibontottunk, abban egy 8-10 éves kislánynak volt cukor, mesekönyv, kesztyű és még más édesség. A cipősdobozokon feltüntették, hogy mennyi idős fiúnak vagy lánynak szánták a karácsonyi ajándékot. A kedves ceremónián Siklós László, a főigazgatóság főosztályvezetője közölte: az akció, a gyűjtés Nagy Ferenc főigazgató teljes támogatásával valósult meg. Azt nem mondta, de a siker láttán borítékolható – vagy stílszerűen dobozolható –, hogy a Szegedi Biológiai Kutatóközpont jövőre is részese lesz a jótékony akciónak.

Sipos Márk még elárulta, az itt összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat főként a megyében osztják szét a rászoruló gyerekeknek, de kárpátaljai családoknak is jut belőle, és azt éppen ő kézbesíti majd a magyarlakta területre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában