A Varga Pékség tulajdonos-ügyvezetője szerint most érett be a munka gyümölcse

2023.03.20. 14:00

Év Vállalkozója díjat kapott Varga Ferenc

Az Év Vállalkozója Csongrád-Csanád vármegyében idén Varga Ferenc, a mórahalmi Varga Pékség tulajdonos-ügyvezetője lett. Azt mondta, csaknem három évtizeddel ezelőtt naivan indultak, de őrült lelkesedéssel, rengeteg munkával szép eredményeket értek el.

Arany T. János

Varga Ferenc, az Év Vállalkozója Csongrád-Csanád vármegyében és felesége Klári. A mórahalmi Varga Pékség tulajdonos-ügyvezetője azt mondja, minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki az ő esetében legőszintébb kritikusa és támogatója egyben. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Varga Ferencet, a mórahalmi Varga Pékség tulajdonos-ügyvezetőjét a díjával szerettük volna lefényképezni, amelyet a Nemzeti Esten, a Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata által rendezett ünnepi megemlékezésén vett át Szentesen. Igen ám, de a díjat sajnos otthon felejtette, ezért a feleségének, Klárinak telefonált, hogy hozza utána az ásotthalmi kézműves pékségbe. Klári viszont éppen hajat mosott, ezért azon tűnődtünk, mivel üssük el azt a néhány órát. Szerencsére a díjazott feleségének rövid a haja, így mire áttekintettük az elismerésig vezető néhány évtizedet és kisült az illatos, fahéjas cukorral megszórt almás kifli, befutott a díjjal Klári.

Karnok CsabaVarga Ferenc, Csongrád-Csanád vármegye Év Vállalkozója, a mórahalmi Varga Pékség tulajdonos-ügyvezetője. Fotó: Karnok Csaba
Varga Ferenc, Csongrád-Csanád vármegye Év Vállalkozója, a mórahalmi Varga Pékség tulajdonos-ügyvezetője. Fotó: Karnok Csaba
Fotós: Karnok Csaba

Jólesik az elismerés

Varga Ferenc munkáját az Év Vállalkozója elismeréssel díjazta Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata.

– Éppen gondolkodtam, nem szoktam megijedni, de ettől a beszélgetéstől tartottam. Mert bármennyire igyekszik az ember ilyenkor szerénynek maradni, bevallom, jólesik az elismerés, amelyben az ember munkájának a gyümölcse tükröződik. Örültem neki, és jó érzéssel tölt el – mondta, majd felidézte a kezdeteket.

Naivan, de lelkesen kezdték

1995 óta működik a pékség, idén lesz 27 éves.

– Akkor naivan indultunk neki, de annál nagyobb lelkesedéssel. Összeszedtem egy csapatot, őrült energiát fektettem bele. Nem tartom magamat egy kiugró tehetségnek, de szorgalmas vagyok és nagy a teherbírásom. Éjjel-nappal bent voltam, rengeteg nehézségen át jutottunk el oda, ahol most tartunk. Kétszáz partnerünk van a vármegyében mindenütt jelen vagyunk, 4-5000 család asztalán van ott a kenyerünk minden nap. Szép pályát futott be a pékség. Az utóbbi 10-15 évben érkezett meg a siker – magyarázta a vállalkozó.

Még bőven van teendő

– Még rengeteg teendőnk van, még több emberhez szeretnénk eljutni. Az ásotthalmi kézműves termékeket előállító üzemünk még nem működik teljes kapacitással. Szerencsére egyre többen ismerik fel a minőségi alapanyagból készült termékek fogyasztásának fontosságát, és egyre többen hajlandóak ezt megfizetni – tette hozzá Varga Ferenc. A fotózás közben még hozzátette, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki az ő esetében a legőszintébb kritikusa és támogatója is egyben.

Névjegy

Varga Ferenc 1956. március 30-án született Mórahalmon. Általános iskolába Mórahalomra járt, a Rózsa Ferenc Gimnáziumban erősáramú villanyszerelőként végzett. Két évig dolgozott ebben a szakmában, majd bevonult a seregbe. Ezután a mezőgazdaságban dolgozott. A mórahalmi Varga Pékség 27 éves múltra tekint vissza, 1995-ben kezdte meg működését. A Magyar Pékszövetség versenyén tavaly az innovatív kategória győztese az ásotthalmi üzemben készülő batátás kenyér lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában