Makó

2023.03.23. 19:30

Utánpótlás-nevelés a Makó Budo Klubban

Szabó Imre

A Makó Budo Klub utánpótlás-edzésein komoly munka folyik. Fotó: Szabó Imre

Kiemelt figyelmet fordít az utánpótlásra az elsősorban harművészeti sportágakkal foglalkozó Makó Budo Klub

 – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján az egyesület elnöke, Márton Imre. 

Mint elhangzott, a klubnak 6 szakosztálya van. Háromban nincs külön utánpótlás-edzés; az aerobiknál, a kick-boxnál és a taekwon-donál van így. Hogy a külön edzés megoldható-e, az például az edzők elfoglaltságán és a teremkérdésen múlik. A közös edzés mindenesetre nem könnyíti meg az edzők dolgát, hiszen olykor fókuszálni kell egy-egy versenyzőre, de azért előnyei is vannak a dolognak.

Fotó: Szabó Imre

Így a kisebbek maguk előtt láthatják, kitartó munkával hova lehet eljutni

 – hangsúlyozta az elnök. Szét van bontva viszont az utánpótlás-nevelés az ökölvívás, az aikido esetében, a battodonál pedig 12 éves korban lehet csak kezdeni az edzéseket. 

Fotó: Szabó Imre

Márton Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy a tudatos utánpótlás-nevelésnek versenysikerekkel is igazolható eredményei vannak. Erre jó példa a fiatal válogatott ökölvívó, Körömi Ábel, aki számos érmet hozott már eddig is haza különböző hazai és nemzetközi versenyekről, Európa-bajnoki ezüstöt is, és egészen kis korában, óvodásként kezdte a sportág művelését Kis Ferenc edző irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában