Kőkemény munka van a látvány mögött

2023.04.01. 16:40

18 egyesület versenyzett a vásárhelyi mazsorett fesztiválon

T. Sz.

A „Tavasz Open” Majorette Fesztivál és Versenyt Hódmezővásárhelyen rendezték meg április első napján, szombaton a Hódtói Sportcsarnokban. Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntőjében azt hangsúlyozta: a mazsorett több mint egy sportág, sokkal inkább a tánc egy különleges formája. És így művészetként tekinthetünk erre a magyarországon is egyre népszerűbb műfajra. A tánc erőnlétet, állóképességet és rugalmasságot ad, versenyeken pedig mindezekből a maximumot kell nyújtani. Azt Galambosné D. Szabó Katalin, az eseményt szervező vásárhelyi Crystal Dance Club elnöke is megerősítette: a majorett műfaja kőkemény munka, a ritmusérzéken túl a kitartás a legfontosabb tényező. Ideálisan 5-6 éves korban érdemes elkezdeni a mazsorettet, fontos a zene és a mozgás szeretete, a ritmusérzék gyakorlással jól fejleszthető. A csapatmunkához viszont elengedhetetlen a jó mozgáskoordináció -  hangsúlyozta a 15  éves vásárhelyi klub vezetője. 

A tavalyi rendezvényen 12 csapat, mintegy 100 versenyző 104 produkcióval lépett fel, idén már 18 egyesület 268 versenyzőjének 122 koreográfiáját értékelhette a zsűri, három kategóriában. Előző évben főként Csongrád-Csanád vármegyei csapatok érkeztek Vásárhelyre, most viszont szerte az országból, sőt még határon túlról is jöttek a Vásárhelyen rendezett versenyre. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában