Helyi életstílus

2023.04.01. 13:39

A Mokkában sütött palacsintát a tiszaszigeti plébános

delmagyar.hu

Palacsintát sütött a tv2 Mokka című műsorában Gyenes Csaba tiszaszigeti plébános, aki korábban lapunk Aranyemböre is volt. A műsorban a húsvétra való felkészülés mellett arról is beszélt, amikor Beregsurányban segítette az ukrajnai menekülteket.

Gyenes Csaba a műsor első részében elmondta: a böjt eredetileg a húsvétra, Krisztus feltámadásának megünneplésére való lelki felkészülés időszakát jelentette, mára azonban kiüresedett, és az emberek többsége csak az étkezésre figyel.

Az ukrajnai menekültek mellett végzett munkáról a műsor második részében beszélt. Elmondta, barátokkal, segítőkkel összesen 17 napot töltött Beregsurányban, ahol a menekülteknek, a többi önkéntesnek és a rendvédelmi szervek munkatársainak sütötték a palacsintát. Tíz nap után már főztek is számukra. Tavalyi cikkünkben azt írtuk, napi ezer palacsintát sütöttek. Tiszaszigeten akkor komoly összefogás alakult ki. Egyrészt számos tiszaszigeti ment Gyenes Csabával önkénteskedni, másrészt a palacsintasütéshez szükséges alapanyagok nagy részét is ők adták össze.

A tv2 műsorában a plébános elmondta, hogy több olyan menekült is volt, aki nem tudott azonnal továbbindulni Beregsurányból, közülük többen beálltak palacsintát sütni.

 

Címkék#TV2#Mokka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában