Szegedi hírek

2023.04.29. 18:10

Cukorbeteg gyerekekért futottak – Fotók

Cukorbeteg gyerekeket támogattak nevezési díjukkal azok, akik szombaton részt vettek a Lions Jótékonysági Diabétesz Futásán. A rendezvényen vércukormérést is végeztek, így bárki megbizonyosodhatott arról, érintett-e ebben a betegségben.

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

Harmadik alkalommal rendezte meg Jótékonysági Diabétesz Futását a Szeged Első Lions Club. A szombati eseményhez az időjárás is kegyes volt: kellemes napsütés fogadta a Délvidék Ház udvarán gyülekezőket. Koncsik István kormányzó köszöntőjében kiemelte, a világ legnagyobb szervezete, a Lions elsősorban a szem egészségének megőrzését tűzte ki célul világszerte, a diabétesz és a látásromlás azonban párban jár, így fontos erre a betegségre is felhívni a figyelmet.

Mihályi Géza főszervező a szegedi klub képviseletében elmondta, hálásak a Zue.hu Szegedi Vízilabda Egylet játékosainak, hogy jelenlétükkel ők is támogatták a programot. Kiss Csaba vezetőedző elárulta, minden jótékony célú rendezvény mellé szívesen odaállnak, a diabétesz kapcsán azonban érintettségük is van, hiszen egyik játékosuk, Leinweber Olivér is cukorbeteg. 

– Őt is támogatjuk azzal, hogy eljöttünk és mindenki mást is, aki hasonló problémával küzd, emellett pedig azt is megmutatjuk, hogy a sport és a diabétesz nem zárja ki egymást

 – tette hozzá.

A közös bemelegítés után a töltésen teljesíthették a résztvevők a kijelölt 4 vagy 10 kilométeres távokat. Minden futó ajándékcsomagot kapott, a rendezvény helyszínén pedig vércukormérésre és inBody testelemző mérésre is volt lehetőség. A rendezvény bevételéből a Diabeteses Gyermekeket Támogató Egyesületet segíti a Szeged Első Lions Club. Román Rita, az egyesület vezetője elmondta, a pénzből egyrészt tábort szeretnének szervezni, másrészt rászoruló gyerekeknek juttatnak majd belőle eszköztámogatásra.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában