Szeged

2023.04.18. 19:30

Díjazták a tehetséges középiskolásokat - Galéria

Immár 23. alkalommal rendezte meg a Dugonics Társaság a Középiskolás Művészeti Fesztivált. Az idei legjobbak gálaműsort adtak a városházán, itt vehették át díjaikat is.

T. K.

Hangszer, ének és vers is szerepelt a keddi gálaműsor repertoárjában. Fotó: Gémes Sándor

Kedden délután a városháza dísztermében tartotta meg a Dugonics Társaság az Ifjúsági Tagozatának szervezett művészeti fesztivál és irodalmi pályázat díjátadó gáláját. Csapó Benő, a társaság elnöke elmondta, immár 23. alkalommal rendezték meg a Középiskolás Művészeti Fesztivált. 

– Szeged legrégebbi civil szervezete vagyunk, hiszen 1892-ben alapították a Dugonics Társaságot, és bár az előző rendszer megszüntette, 1992-ben újraalapították. A társaság inkább az időseké és főleg a tudományra koncentrál, az ifjúsági tagozattal azonban szerencsére megteremtődik a tudomány és a művészet egyensúlya – fogalmazott. 

A fesztiválon tehetséges szegedi középiskolások mutatkozhattak be: összesen 13 intézmény diákjai szerepeltek különböző művészeti ágakban. A keddi műsorban közülük léptek fel néhányan, majd átadták kategóriánként az első három helyezettnek, illetve a különdíjasoknak a díjakat, valamint köszöntötték a felkészítő pedagógusokat. 

Versmondásban az első díjat Gábor Zalán Sándor (Vedres), a másodikat Szép Katalin (Kőrösy), a harmadikat Horváth István Gergő (Kőrösy) kapta. Különdíjat vehetett át Pusztai Csenge (Vedres) és Nagy Amanda (Kossuth Zsuzsanna). Szólóének kategóriában az első díjat Kiszel Jennifer (Eötvös), a másodikat megosztva Vály Boldizsár (Tömörkény) és Török Rubin (Kőrösy), a harmadikat Németh Nóra (SZTE Gyakorló), a különdíjat pedig Vass Lea és Péter Dávid Pál (Eötvös) kapta. Szólóhangszer kategóriában első lett Sári Flóra (Karolina), második Nyári Hanna (Karolina), a harmadik Varga Máté (Karolina). Különdíjat kapott Kertész Csongor (Tömörkény), Zentai Dániel (Tömörkény) és Árva-Nagy Csenge (Krúdy). Folklór kategóriában első lett Kotormán Szejke Iringó (Tömörkény), második Bartók Miklós Dániel (Gábor Dénes), harmadik pedig megosztva Farkas Gréta (Tömörkény) és a Cserfes Énekegyüttes (Dugonics András). A zsűri mindezek mellett különdíjakat és dicsérő okleveleket is kiosztott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában