Csongrád

2023.05.02. 14:00

A traktoroké volt a város – videó

Majzik Attila

Traktor-háton búcsúztak a ballagók a várostól. Fotó: Majzik Attila

A vidék atmoszférájához néha a hangos dudálás és ütemes motorberregés is hozzátartozik, pláne ott, ahol élénk a mezőgazdaság. Ezt az „agrár-fílinget” az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai hozták el Csongrádra: a mára már hagyománnyá vált szokás szerint a ballagó tanulók traktoros felvonulással búcsúztak iskolájuktól és egyben a várostól.

Greta Thunberg klímaaktivistának biztosan könnybe lábadt volna a szeme a füstöt okádó nagygépek látványától, de Csongrádon imádják a traktoros ballagást: amerre járnak, mindenhol integető tömegek kísérik az útjukat az út szélén. Az élményből nemcsak a Bársony diákjainak jut ki, a „mezgéseken” kívül évek óta a Kisréti Otthon értelmi akadályozott lakói is egy utánfutón zötyögve követik a menetet egy traktor mögött, sőt idén első alkalommal egy óvodás csoport is csatlakozott a vidám felvonuláshoz.

A mezőgazdaság traktorháton lovagló huszárjai idén több mint ötven járművel vonultak végig a városon, miközben meglátogatták az oktatási intézményeket, óvodákat és a városházát. A sokmilliós modern gépeket és a keleti blokk klasszikus járgányait mindenhol szeretettel és csodálattal fogadták. Kedden egy kicsit mindenki traktoros szeretett volna lenni Csongrádon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában