Vármegyei döntőt rendezett a balesetmegelőzési bizottság

2023.05.06. 15:40

Kerékpáros kupán mérkőztek a gyerekek - Galéria

A Csongrád-Csanád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság szombaton rendezte meg a Ki a mester két keréken?, illetve a Kerékpáros Iskola Kupa vármegyei döntőjét.

Munkatársunktól

Időben el kell kezdeni. A Ki a mester két keréken? és a Kerékpáros Iskola Kupa vármegyei döntőjén a versenyzők rátermettségüket ügyességi pályán mutatták be. Fotó: Karnok Csaba

A vármegyei települések legjobbjai mérkőztek a Szegedi Rendőrkapitányság tornacsarnokában és a Lechner téren szombaton. A Csongrád-Csanád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság szombaton rendezte meg a Ki a mester két keréken?, illetve a Kerékpáros Iskola Kupa vármegyei döntőjét.  A Kerékpáros Iskola Kupán 5-8. osztályos diákok indulhattak, míg a Ki a mester két keréken?  versenyre 10-12 év közötti fiúk és lányok nevezését várták a szervezők. Az indulók rátermettségüket egy ügyességi pályán mutatták be, az elméleti tudásukat pedig a kerékpáros közlekedési szabályok ismeretében tesztelték. A versenyek célja a gyerekek közlekedési ismereteinek bővítése, valamint kerékpáros ügyességi- és szabályismeret fejlesztése.

Vad Róbert rendőr őrnagy, kiemelt főelőadó, a Csongrád-Csanád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára elmondta, fontos feladatuk, hogy a gyerekeket minél korábban elkezdjék a biztonságos közlekedésre nevelni. 

– Ha gyerekekről van szó, úgy vagyunk a leghatékonyabbak, ha játékos formában próbáljuk elsajátíttatni velük a legalapvetőbb közlekedési ismereteket – mondta.

Az elméleti és ügyességi feladatok után a nagyobbak közeledési tudását valódi forgalomban, a Lechner tér sarkán tesztelték a szervezők.

A nyolcadik osztályos ruzsai Vásárhelyi Vitéz is épp oda indult, de előtte még elmondta, azért jó részt venni a versenyen, mert megtanul közlekedni a városban, ami hasznos lehet, mint fogalmazott, a túléléshez. Vitéz jövő héten kezdi a segédmotoros kerékpár jogosítvány megszerzését, amihez hasznos a versenyen megszerzett tudás és rutin. A Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskolában húsz éves hagyománya van a KEVE (Közlekedjünk Együtt Vigyázzunk Egymásra!) programnak, a vármegyében úttörőként kezdtek ezzel foglalkozni. Ahogy Csonka Gáborné és Czifra Balázs felkészítők mondták, nem csoda, hogy rendszeresen igen jól szerepelnek a versenyeken, az országos döntőn általában ott vannak a ruzsai gyerekek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában