Helyi életstílus

2023.05.01. 21:56

Kisteleken a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület

delmagyar.hu

Fotó: kistelekjaras.hu

A Kisteleki Festőkör tavaszi kiállítására figyeltek fel a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület szegedi klubjának a tagjai, akik ennek révén vették fel a kapcsolatot a művelődési központtal. A látogatás alkalmával nem csak a festőkör képzőművészeti kiállítását, hanem Tápai Antal szegedi kötődései miatt a szobrász állandó kiállítását is megtekinthették – tudtuk meg Susánszki Benjamintól, a művelődési ház munkatársától. 

Az állandó tárlatot Szombathelyi Árpád, a Kisteleki Festőkör vezetője mutatta be a vendégeknek, akik ezután a művelődési ház építészeti stílusával, funkcióival is megismerkedtek. 

Susánszki Benjamin kíséretében és bemutatásában megtekintették az I. és II. világháborús emlékműveket, a templomot, Szent István szobrát, a díszkutat a téren, majd közös fagyizással ért véget a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület szegedi klubjának kisteleki látogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában