Helyi életstílus

2023.05.02. 18:30

Közönségdíjas lett a makói Kikelet

A közönségdíjat már elnyerte az ország cukormentes tortáinak versenyében a makói Lawal-Papp Zsófia finomsága, a Kikelet, de a végeredményre még várni kell. A fiatal cukrász hölgy az általa megálmodott finomsággal a tavaszt igyekezett megidézni.

Szabó Imre

Lawal-Papp Zsófia abban a kávézóban, ahol a Kikelet ötlete kipattant a fejéből. Fotó: Szabó Imre

– Az ihletet az adta, hogy a decemberben megnyílt kávézónkban felfigyeltem a fekete teára, ami búzavirágot is tartalmaz 

– mesélte Lawal-Papp Zsófia arról a tortakülönlegességről, amit az ország cukormentes tortáinak idei versenyére készített. – Ezt citrommal, áfonyával, levendulával, vaníliával és áfonyával párosítottam össze – mondta. A mandulalisztes piskótából, fekete teás citrommal vanília mousse-szal és levendula réteggel készült édesség tetejét szárított, ehető tavaszi virágok – búzavirág, levendula és áfonya – díszítik. Azért épp Kikelet lett a neve, mert készítője szerint a tavaszt, a vidámságot idézi küllemével és ízvilágával.

Az év cukormentes tortája versenyt a Magyar Cukrász Ipartestülettel összefogva az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hirdette meg. Az alapítvány célja, hogy minél többet tudjunk a cukorbetegségről, alapítója az ismert televíziós műsorvezető, Erős Antónia. 

A megmérettetésre 16-an jelentkeztek pályamunkákkal és közülük 6 jutott a döntőbe – a Kikelet az egyik. Az eredményhirdetés augusztusban lesz, a közönségdíjat azonban már megnyerte. Ez utóbbit internetes szavazás alapján ítélték oda. A siker híre Zsófiát meglepte, de természetesen nagyon örült neki. A tortát egyébként szívesen megkóstoltuk volna, de a versenykiírás értelmében az eredményhirdetésig a benevezett finomságokat nem szabad készíteni, forgalmazni. Így megálmodóját sem tudtuk vele együtt lefotózni. Zsófia amúgy 6 esztendeje cukrász, édesapja nagy hírű családi vállalkozásában dolgozik, és már a tavalyi hasonló versenyre is megálmodott egy tortát. Akkor nevezett be először, és a Délibáb ugyancsak bejutott a döntőbe.

KÉPALÁ: 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában