Makó

2023.05.04. 13:35

Traktorok járták be Makót – Galéria

Szabó Imre

A látványos menet az egész várost bejárta. Fotó: Szabó Imre

Csütörtök délelőtt traktorzúgástól volt hangos Makó: a Galamb-agrártechnikum megrendezte hagyományos traktoros ballagását. Ez azt jelentette, hogy az iskola végzős diákjai hatalmas mezőgazdasági munkagépekkel végigvonultak a városon. A gépeket indulás előtt szalagokkal, zászlókkal, léggömbökkel díszítették fel. A menetoszlopot egy Ford T modell vezette fel, amelyben Farkas Éva Erzsébet polgármester és az iskola igazgatója, Horváth Zoltán ült. Az út érintette valamennyi általános iskolát – ezeken a helyeken a csapat szerenádot is adott, amit a Magán Zeneiskola fúvósai kísértek. 

Ez egy MTZ Belarusz 920.3-as, ami nálunk elterjedt traktrorfajta 

– mutatta be járművét az egyik gépésztechnikus diák, Takács Csaba Viktor. Mezőhegyesről hozta attól a vállalkozótól, akinél dolgozni szokott. Fél 7-kor indult, hogy a 8 órai indulásra itt lehessen vele. A súlya 4 és fél-5 tonnás, 90 lóerős. 12 ezer üzemóra van benne, emiatt fel is kellett újítani. Amúgy nagyon jó gép, és mindenre használható a szántástól a pótkocsi-húzásig. Az iskoláról azt mondta, sokat tanult, de az évek jó hangulatban teltek.

Horváth Zoltán igazgató az indulás előtt azt mondta, úgy tervezik, a 25 jármű 2 óra alatt mintegy 9 kilométer utat tesz meg a városon belül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában