Helyi életstílus

2023.06.07. 10:37

A horvátok kisfilmet készítettek a turistáknak, hogyan illik viselkedniük

delmagyar.hu

Forrás: unsplash.com

Dubrovnik városa és a helyi idegenforgalmi hivatal közös kisfilmje megismerteti a nézőket azokkal a viselkedési szabályokkal, amelyeket a látogatóknak be kell tartaniuk a város történelmi központjában. A kampány célja a turisták felvilágosítása és edukálása a városban rájuk vonatkozó szabályokról. Íme a videó, amit eddig nem sok város mert elkészíttetni: 

Ahogy láthattátok a kisfilmben, az üzenetek közé tartozik a megfelelő öltözködés a történelmi városrészben, vagy éppen a kerékpározás és elektromos robogó használata, a cigarettacsikkek eldobálása és a kutyasétáltatás is.

Nem az a célunk, hogy megbüntessük a turistákat, hanem az, hogy egyszerű módon megismertessük velük, mi az elfogadható viselkedés az UNESCO által védett területen

– mondta Mato Franković, a város polgármestere a film dubrovniki bemutatóján.

Olvasható a Travelo oldalán.

https://www.travelo.hu/tavol/20230606-horvatorszag-dubrovnik-oktatofilm-turista-viselkedes.html?utm_source=travelo.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_10_n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában