Az önfeledt játék színtere volt a Liszt-iskola

2023.06.07. 17:31

Egészségnapot tartottak a gyerekeknek

Tábori Szilvia

Önfeledt játék a tanév végén a Liszt-iskolában. Fotó: Tábori Szilvia

Az intézmény falai közötti önfeledt játékkal teremtik meg annak lehetőségét a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolájában, hogy a közösségi élményeiket ne csupán külső helyszínekhez kössék a gyerekek. Ez a szemlélet határozta meg év végi programjaik egyikét, a napokban tartott egészség- és gyermeknapot. Szalai Rita pedagógus a felső osztályosoknak szervezett programokról lapunknak elmondta, hogy az együttműködés és a csapatszellem volt a fő vezérelv, illetve hogy megteremtsék az örömteli kikapcsolódás lehetőségét. A társas és egyéni játékokat egészségmegőrzési, illetve sportprogram, például a közkedvelt döngető bajnokság, vagy kettlebell bemutató egészítették ki.

A Kettlebell sportággal is szívesen ismerkedtek a gyerekek. Fotó: Tábori Szilvia
A Kettlebell sportággal is szívesen ismerkedtek a gyerekek. Fotó: Tábori Szilvia

– A tanév végi hajrában fontos volt egy olyan napot szervezni, amely kikapcsolja a gyerekeket a nagy rohanásból. Ezeknél a játékoknál nem a tanulmányi eredmény a fontos, hanem, hogy emberként tudjanak megnyilvánulni, társaik felé fordulva, építve közösségüket. És ezt az érzést és élményt magukkal vigyék a következő tanévbe – magyarázta.

Fülöp-Nagy Katalin tanító az alsósok programjairól elmondta, hogy a testi, lelki és szellemi egészség hármasára fókuszáltak. Ismét mesék köré szervezték a foglalkozásokat, az egészségtudatos ismereteket is a gyerekeket megszólító történetekbe szőtték. Fontos szempont volt, hogy ne legyen verseny-, vagy teljesítmény íze az együtt töltött időnek. A gyerek- és egészségnaptól függetlenül figyelnek a mozgásra, a szelíd ismeretterjesztésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában