Helyi életstílus

2023.06.24. 21:59

Sikeres volt a makói borfesztivál - Galéria

Szabó Imre

Rendkívül hangulatosra sikeredett az első makói borfesztivál. Fotó: Szabó Imre

Nagyon hangulatos, jó ötletnek tartom, hogy megrendezték. Persze kisebb és más, mint a szegedi, de merem mondani, hogy állja vele a versenyt. Igazi fesztiválhangulat van

 – mondta Vilmányi-Kiss Enikő a makói borfesztivál záró napján, szombaton. Családi társasággal együtt érkezett, ebéd után beszélték meg, hogy kilátogatnak. A többiek is azt mondták az asztalnál, hogy kitűnően érezték magukat, jól szórakoztak, és aki közülük szereti a bort, kóstolgatott is a kínálatból. 

A Vinom-Dánom fantázianevű első makói borfesztivál pénteken kezdődött és szombat este zárult a Makovecz téren, a Hagymatikum szomszédságában. A rendezvényen 6 borvidék 20 borászata volt jelen – nem csak hazaiak, külföldiek is. A jó hangulatról zenés-táncos színpadi produkciók gondoskodtak, de volt kézműves vásár is. Az italkínálat mellé étel is akadt bőven, még az árakra sem hallottunk különösebb panaszt. Mindkét nap estéjére szépen megtelt a tér, még a környező padokon is ültek, nem volt könnyű helyet találni.

A borászok visszajelzése kedvező, de mi is úgy gondoljuk, hogy várakozáson felül sikeres volt a rendezvény

 – mondta Nagy Gábor, a helyi turisztikai egyesület elnöke, az egyik szervező. Szerinte ez újabb bizonyítéka annak, hogy szükség van ilyen programokra nem csak a turisták kedvéért, de a makóiak örömére is. Az már biztos, hogy a nagy sikerre tekintettel a makói borfesztiválból hagyomány lesz a továbbiakban. Mi több, jövőre várhatóan nem csak két napon át fog tartani, és több fellépőt is hívnak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában