Átzúgott Szegeden a holland flúgos futam

2023.07.04. 15:30

Átutazóban hülyéskednek tragacsaikkal (VIDEÓ, FOTÓK)

Arany T. János

A dorozsmai Szélmalom vendéglővel szemben vásároltak valamit a holland flúgos futam, a Carbage Run résztvevői. A vidám fiatalemberek két régi piros bőrönddel a kezükben távoztak rendkívül elégedetten az egyik házból. A Dorozsmai úton Szeged irányába pedig a körforgalom előtt állt le a furcsa menet, az egyik Range Rovert próbálták megszereleni.

Napok óta lázban tartja a szegedieket a furcsa autók áradata. Elég a járműveket közelről szemügyre venni (a küldjetek meztelen képet és hasonló feliratok mellett), és máris feltűnik a Carbage Run felirat. Az angol garbage szó szemetet, a car autót jelent, a kettőből összeállt carbage szót pedig tragacsként lehet a legjobban lefordítani. Egyik kolléga fostalicska szót használta, de azt meg nem lehet nyomtatásba lehozni.

A Carbage Run Hollandiából származik. Az első versenyt 2009-ben rendezték.Azóta nemcsak Hollandiában nagy, hanem Skandináviában és Németországban is egyre népszerűbb. Idén Romániába utazik a csapat Magyarország érintésével.

A Carbage Run nem a sebességről szól. A versenyzők minden nap részletes leírást kapnak az útvonalról és folyamatosan kihívásokat kell teljesíteniük pontokért. A végén a legtöbb pontot szerző csapat nyer.

Csak olyan autóval lehet versenyezni, ami nem drágább mint 500 euró és legalább 20 éves. Természetesen a jogszabályi követelményeknek is meg kell felelniük.

A kétfős csapat nevezési díja 399 euró. A legeredetibb autóval rendelkező csapatot is díjazzák. A győztes 1000 euróval, a legeredetibb autó tulajdonosa 500 euróval lesz gazdagabb. Természetesen senki nem a pénzért csinálja, hanem a buli miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában