Helyi életstílus

2023.07.23. 11:32

Fülöp Attila: a kormányzat elkötelezett abban, hogy minél nagyobb betekintést adjon a gyermekvédelembe

A kormányzat elkötelezett abban, hogy a gyermekvédelem ajtaját minél szélesebbre nyissa. Ez azt jelenti, hogy mindent, ami a gyermekvédelem ajtaja mögött van, minél többen lássanak, értsenek - mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Bács-Kiskun vármegyei Tasson szombaton.

Delmagyar.hu

Az Állami Gondozottak Országos Találkozója Tasson

Fotó: Ujvári Sándor

Fülöp Attila az ÁGOTA Alapítvány (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója által megrendezett Állami Gondozottak Országos Találkozóján, a XXVI. ÁGOTA Tábor megnyitóján arról beszélt: a tábor mindig egy kitűnő szemle arra, hogy látható legyen, hány önkéntest lehet megnyerni a gyermekvédelem ügyének.

Hozzátette, ugyanilyen szövetségesei a kormánynak azok a civil szervezetek, amelyek viszik előre ezt az ügyet, és azok a munkáltatók, gazdasági vezetők, akik elfogadják azt az önéletrajzot, amelyen fel van tüntetve, hogy valaki a gyermekvédelemben nőtt fel.

"Ehhez két dolog fontos, egyrészt az a szövetség, amelyet az egyházi szereplőkkel az elmúlt években kialakított a kormányzat, a másik pedig, hogy lándzsát tört a kormány a nevelőszülői hálózat mellett, amelyet támogat, ha törik, ha szakad" - mondta az államtitkár.

Fülöp Attila a gondoskodásba vett gyermekek iskolai előmeneteléről szólva elmondta, hogy a nyolcadik évet befejező diákok több mint kétharmada abba a középiskolába megy szeptemberben, amelyet első helyen megjelölt. A leendő elsősök 88 százaléka pedig az első három helyen megjelölt iskola valamelyikében kezdi meg a tanévet - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában