Napszínes

2023.07.13. 21:40

Gyerekjátékból lett virágtartó

Imre Péter Géza

Az egykori óvodai játékból virágtartó lett Bakson. Fotó: Imre Péter

Pár napja Bakson jártam, a téma a százforintos boltban több mint egy hónapja üzemelő posta és az óvoda játszóudvarának fejlesztése volt. Azt gondolom, nem túlzok, ha kijelentem: mindkettő érinti a település szinte teljes lakosságát. A fotók, az illusztrációk elkészítéséhez kicsit sétálnom kellett. Ez nem panasz, mert a mérleg mutatójára pillantva, rám férne még több gyaloglás, intenzívebb testmozgás is.

Közben vettem észre, hogy az ovi udvarán, rögtön a kerítés mögött és mellett egy kisebb teherautó parkol, virággal megpakolva. Nem titokzatoskodom, mert a fotóra pillantva mindenki láthatja, miről van szó. Az önkormányzat pályázati referense, Kósáné Kovács Ilona faggatásomra elmondta: az óvoda építésekor lett az intézmény játszóudvarának egyik eleme a fémből készült autó, még ő is emlékszik rá gyerekkorából, hiszen odajárt oviba és játszott is az autós mászókán. Aztán jöttek az uniós szabványok, melyeknek nem felelt meg. A teljes „kukától” Kecskeméti József, az intézmény karbantartója mentette meg, virágtartóvá, virágállvánnyá alakította.

Tulajdonképpen az egykori mászóka ezzel előrelépett a ranglétrán, mert játékelemként „csak” a gyerekeknek, most pedig mindenkinek örömet okoz, aki látja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában