Olivér édesanyjánál az NST vizsgálat közben indult meg a szülés

2024.05.23. 18:23

Kisbaba született a szentesi kórházban

Másfél év után újra felsírt egy kisbaba a szentesi kórházban. Az édesanya elmondása szerint még a szülésnél jelenlévők is megkönnyezték a kisfiú érkezését. Másfél éve ő az első, akinek az anyakönyvi kivonatába ez kerül: születési helye Szentes.

Kovács Erika

Csak vizsgálatra mentek be a kórházba, de a kis Olivér nem várt, perceken belül megszületett. Fotó: Bükk család

Mint ismert, Szentesen 2022. december 31-én szűnt meg a szülészeti ellátás, azóta a szentesi és környékbeli édesanyák Hódmezővásárhelyen, Orosházán, Szegeden vagy Kiskunfélegyházán szülnek.

Bükk Olivér azonban nem tudta, hogy nem Szentesen kellene megszületnie.

 Május 17-én bementünk a szentesi kórházba a 39. héten elvégzendő NST vizsgálatra, a nonstressz-tesztre, amivel a kisbabám szívműködését monitorozták. Az NST közben 2 perces fájásaim jöttek, szakadt rólam a víz, ami azért is meglepett, mert az elsőszülött kisfiam, a most 2,5 éves Benke ráhúzott a 40. hétre még kilenc napot, így meggyőződésem volt, hogy Olivér is követi ebben a bátyját. De ő másképp gondolta. Az orvos megvizsgált és azt mondta, 1 órán belül itt baba lesz! De Olivér nem várt még egy órát sem. Hívták a mentőket, jöttek is azonnal, de addigra már tolófájásaim voltak, vagyis nem mentünk sehová. Körülbelül fél 11-kor történt a vizsgálat, 11 óra 11 perckor pedig már a karjaimban tarthattam a kisfiam 

– mesélte lapunknak a boldog édesanya, Bükk Boglárka.

Fotó: Bükk család

Elmondása szerint a kórház dolgozóinak – akik jelen voltak a szülésnél – mindenkinek kicsordult a könnye, mert annyira örültek, hogy újra újszülött sírt fel a kórház falai között.

Olivér 3430 grammal és 48 centivel született. Boglárkát a szentesi mentősök, Olivért pedig az előírások szerint a szegedi koraszülöttmentő vitte át Vásárhelyre. Az édesanya és a kisbaba is jól vannak, már május 19-én hazamehettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában