Helyi életstílus

2023.07.11. 11:53

Önvédelmet tanultak Szentesen

Delmagyar.hu

Fotó: Janó Miklós törzsőrmester és Gazsi Tamás törzsőrmester

Véget ért az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred önvédelmi tematikájú Honvédelmi Tábora, ahol a fiatalok többféle küzdősportban is kipróbálhatták magukat – tudtuk meg a MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred közösségi oldaláról. 

A tábor hat napja alatt többféle sportágat is kipróbálhattak a 14-18 év közötti fiatalok. A táborozók az MH Sportszázad katonasportolóival közös edzésen vettek részt, ahol Lőrincz Tamás százados, olimpiai bajnok irányításával a birkózás és az állóharc alapmozdulatait sajátították el. A számtalan új önvédelmi technika mellett intézkedés taktika, szituációs airsoft lövészet és túlélés alapok ismerettel is gazdagodtak a táborozó lányok és fiúk. A nyolc kilométeres éjszakai menetgyakorlat nem mindennapi élményt nyújtott a diákoknak.

A Műszaki Ezred honvédelmi táboraiba visszatérő vendég a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakmai igazgatója Bertók Róbert, aki a Szeged Box Club magyar válogatott tagjaival együtt érkezett. A közös edzés után elmondta, hogy több tehetséges fiatalt is látott a gyakorlás folyamán, akit el tudna képzelni a sportágban, hiszen ösztönösen jó mozgása van. A résztvevők egy csapatként, motiváltan még egy táboron kívüli eseményen, a Rákóczi Honvéd Sportegyesület városi futóversenyén is megmérettették magukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában