Őrzik álmukat, hogy öregen is együtt zenéljenek

2023.08.13. 16:22

Először járt Vásárhelyen a Bagossy Brothers – Galéria

A feszített koncertezés utáni elcsendesedésben barátként is időt szánnak egymásra a Bagossy Brothers tagjai. Mert előbb voltak barátok, mint zenésztársak. Vásárhelyen beszélgettünk velük koncertjük előtt.

Tábori Szilvia

„Emberek vagyunk, történnek velünk dolgok, azt próbáljuk megfogalmazni és átadni.” Fotó: Buday Dániel

Egy helyről jöttek és egy irányba haladnak immár tíz éve, a Bagossy Brothers Company koncertjei rendre teltházasak. Az öt gyergyószentmiklósi zenész péntek este most először koncertezett Hódmezővásárhelyen.

Kívülről úgy tűnhet, hirtelen robbantak be a köztudatba, ám ők másként élik meg az elmúlt éveket. 

Talán valóban rövidnek tűnhet az idáig vezető utunk, de nagyon is dinamikus volt. Öröm, hogy lépésről lépésre haladtunk és szerencsére erre bizonyítékaink is vannak

 – mondta Tatár Attila gitáros. Bagossy Norbert énekes szerint a hosszú út a lényeg, hogy éljenek és tapasztaljanak. Ahhoz hasonlítva mindezt, mintha hegygerincen sétálnánk, mindig egy kicsit feljebb lépve és haladva. Attila úgy látja, nincs stratégiájuk arra, hogy miként adják át a bennünk munkáló érzéseket a közönségnek, a szövegek hordozzák Norbi gondolatait és mivel egy helyről származnak, ez mindannyiukat áthatja.

Abban is egyetértenek, hogy a 2019 januárjában megjelent Olyan ő című számuk adott olyan löketet, amely fentebb emelte a zenekart. Egyfajta összefogó erő lehetett az a daluk. Majd arról beszélgetünk, hogy előbb voltak barátok mint zenésztársak és szerintük ezt tovább kell vinniük, megőrizve azt azt álmukat, hogy öregen is együtt zenélhetnek. 

Sokat vagyunk együtt, a hétköznapok is feszítettek, különösen nyáron, de vannak csendesebb, kreatívabb időszakok, amikor feltöltődünk, időt töltünk a családunkkal és egymással is. Olyat, amely nem feltétlenül a zenéről szól 

– mondta Bagossy Norbert. Mint kiderült: a dalszövegek nem feltétlenül csak a nyugodt időszakban születnek.

 Nem írok sok dalt, nem veszek minden nap kézbe gitárt. Inkább gyűlnek a gondolatok, az érzelmek bennem. Mindenféle, ami hat a lelkemre. És amikor megérik, kipottyan. Hol lassabban, hol gyorsabban. Emberek vagyunk, történnek velünk dolgok, azt próbáljuk megfogalmazni és átadni. És a dalok érzéseit, a gondolatfoszlányokat olykor a közönség fejezi be önmagában 

– összegzett az együttes frontembere.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában