Helyi életstílus

2023.08.31. 15:04

Felavatták az új makói kézilabdacsarnokot – Fotók

Szabó „Sonka” László nevét viseli, 1,3 milliárd forintba került és Farkas Éva Erzsébet polgármester szerint mérföldkő a makói sport életében. Csütörtökön délelőtt felavatták Makón az újvárosi kézilabdacsarnokot, mely a szomszédos református iskola diákjait is szolgálni fogja.

Szabó Imre

Az új csarnok mérföldkő lesz a makói sport életében. Fotó: Szabó Imre

– Hosszú és rendkívül eredményes pályafutásával kivívta Makó egész közösségének tiszteletét és szeretetét. Az 1986-os svájci világbajnokságon a magyar válogatott tagjaként szerzett ezüstérmét a mai napig büszkeséggel idézzük fel – így méltatta többek között a csütörtökön átadott újvárosi kézilabdacsarnok névadóját, Szabó „Sonka” Lászlót az avatóünnepségen Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere. Azt is elmondta, a sport a legfontosabb erényekre tanítja meg az embert: összetartás, kitartás, nemes küzdelem és mindenek előtt a jóság. 

Nemcsak sportkomplexumot adunk ma át, hanem otthont, ahol jó együtt lenni 

– hangsúlyozta. 

Az újvárosi kézilabdacsarnok ünnepsége egyben a szomszédos Szikszai György Református Általános Iskola tanévnyitója is volt, melynek diákjai a továbbiakban itt tartják a testnevelésóráikat. A tanulók vidám, színes műsorral lepték meg a közönséget, és beszédet mondott az igazgató, Bertus-Barcza Csabáné. Megtudtuk: a tanévet Újvároson 128 óvodás, 264 iskolás kezdi meg szeptember elsején, akikről 42 pedagógus és 18 egyéb alkalmazott gondoskodik majd. Az épületegyüttest Juhász András, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese áldotta meg.

Lázár János építési és közlekedési miniszter, a térség országgyűlési képviselője a nemzeti színű szalag átvágása előtt többek között arról beszélt, hogy egy modern iskolának három dolgot kell biztosítania diákjainak. Egyrészt értéket kell adnia, másrészt biztosítania kell a mozgás, a sport lehetőségét, mert ha minden nap mozognak, az nem csak testi, de lelki-szellemi edzettséget, állóképességet ad nekik. 

– Ezért építettünk fel 10 év alatt 60 tanuszodát és nagyjából száz tornacsarnokot – hangsúlyozta. A harmadik fontos dolog pedig az adaptációs képesség: meg kell érteni a világ változásait, mert olyan korban élünk, amit a folytonos megújulás jellemez – hívta fel a figyelmet. 

Az újvárosi kézilabdacsarnok Szabó „Sonka” László nevét viseli és 1,3 milliárd forintba került, a kormánynak és a Magyar Kézilabda Szövetségnek köszönhetően valósulhatott meg. A kivitelező a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. volt. Ami a létesítmény paramétereit illeti, teljes alapterülete 2000 négyzetméter, és az egyéb helyiségek, például öltözők, vizesblokkok mellett 23×44 méteres küzdőtere, valamint 150 ülőhelyes nézőtere van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában