Helyi életstílus

2023.08.23. 12:34

Gazdanap lesz traktorokkal Csengelén

Imre Péter Géza

Fotó: Imre Péter

A harmadik gazdanapot rendezik szombaton Csengelén, a falu határában az ifjúsági táborozóhelyen, amin a traktorok játsszák majd a főszerepet. A nap a 7 órától kezdődő gyülekezővel indul – tudtuk meg Szekeres Róbert szervezőtől, aki elárulta, a debütáláskor 100, tavaly 240 traktor és traktoros vendégeskedett náluk, idén is legalább ennyire számítanak. Azt is megemlítette, hogy az önkormányzat mindenben támogatja az eseményt.

A közönség számára látványos programok sora a felvonulással startol 9 órakor, ami nagyjából 60 percig tart, és amikor a csapat visszatért, jönnek a különböző versenyek. 

A gyorsulással nyitunk, mert annak kell a legjobb terep, több kategóriában – például gyerek, nő és férfi – mérkőzhetnek meg egymással a résztvevők. Külön szerepelnek az erre a célra épített különleges gépek, úgy tudom, lesz köztük csengelei is 

– mondta Szekeres Róbert.

Utána következik a szlalom- vagy akadályverseny, ahol a résztvevők nem időre teljesítik a bálák és a gödör jelentette próbát, hanem egymással vetélkedve, párban, kieséses rendszerben, ami a közönség számára is nagyon látványos, élvezhető, és így szurkolhatnak is kedvenceiknek. Ezután jön az erőhúzás, a szünetekben pedig a kilátogatókat, többek között veterán traktorok (például Hoffer és Dutra) és vásári forgatag várja. A babgulyás honvédségi gulyáságyúban fő majd – az ebéd a traktorosoknak és családjaiknak ingyenes –, a napot szabadtéri diszkó zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában