Deszk

2023.08.30. 08:40

Három napon át, külföldi vendégekkel ünnepelnek Deszken

Huszonnyolcadik alkalommal szervezik meg szeptember 1. és 3. között a Deszki falunapokat, melynek ezúttal is kísérőrendezvénye lesz a Polgármesterek Nemzetközi Főzőversenye. A deszkiek messziről jött vendégekkel ünnepelnek együtt, hiszen Ninovéből, Oroszhegyről, Igazfalváról és Pirnából is érkeznek majd látogatók a nagyközségbe.

Kiss Anna

Idén is összecsapnak a polgármesterek. Archív fotó: Karnok Csaba

A programokból Bene Ildikó, a szervező Deszki Faluház és Könyvtár vezetője adott egy kis ízelítőt lapunknak. Így tudtuk meg azt, hogy pénteken 16 órakor kiállítás nyílik a faluház kupolatermében „25 éves a Deszki Faluház” címmel, mely után 17 órakor a falunapok ünnepélyes megnyitója következik a színházteremben.

Közölte, másnap 7 órakor kezdődik a horgászverseny, majd a kézilabdatorna a sportcsarnokban és a Szomszédoló túra sem marad el, amely során a szomszéd falvakba látogatnak el. Közben a Szabadidőparkban ugrálóvárak, sepregető, Toma és csapata játszóháza, csillámtetoválás, arcfestés, kézműveskedés, íjászat és minden földi jó várja a gyerekeket délelőtt 11 órától, amikor megkezdődik a tortadíszítő verseny is.

14 óra 30 perckor a Költözzma Kft. látványos szerkezeti próbaégetése lesz látható, 16 órától karatebemutató lesz, 16 óra 30 perctől pedig Lengyel Dalma edző mozgat meg mindenkit. 17 óra 30 perctől kulturális műsor kezdődik a színpadon, ahol az összes helyi művészeti csoport fellép. Ezután 20 órakor az Abba Sisters, majd Bereczki Zoltán lép színpadra, a napot pedig tűzijáték és utcabál zárja.

Vasárnap 10 órától a római katolikus templomban ünnepi szent misével, majd a Dolce kamarakórus koncertjével zárják a falunapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában