Napszínes

2023.08.24. 21:30

Istentisztelet a szabadstrand mellett

Arany T. János

„Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” Szabadtéri istentisztelet a Kistolmácsi tó melletti parkban. Fotó: Arany T. János

Azt is mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük. Máté evangéliuma - Mt 18,15-20

Fotó: Arany T. János

Miért cipelik át az idős nénik az út túloldaláról a nehéz műanyag széket? A legidősebb, járókerettel is nehezen közlekedő asszonyt a lánya és unokája kísérte át a Kistolmácsi tó mellé. Az asszonyok az árnyékba ültek le. Jó néhány méterre előttük ott áll a kis Mária-szobor. Azért telepedtek le olyan messzire, hogy ne tűzzön rájuk a nap. A Szegedről érkezett fiatalok nem messze, a szabadstrandon csobbantak, az asszonyok pedig elkezdték szabadtéri istentiszteletüket. Minden volt, ahogy kell: Miatyánk, énekek Isten dicsőítésére, bibliaolvasás, csak a prédikáció maradt el, azt a szertartás utáni pletyka pótolta.

A Zalai-dombságban, Nagykanizsától nyugatra, a horvát határtól nem messze található a 150 fős kis település, Kistolmács, aminek környéke bővelkedik a látnivalókban. Minden oldalról erdők határolják, a táj varázslatos, kilátó, horgásztó is van, és itt zötyög Magyarország leghosszabb útvonalú erdei vonata is. A Mária-szobrot a település parkjában a motoros emlék­műhöz közel avatták 2021 júliusának végén. Boa Endre fafaragó a Veszprémi főegyházmegyéhez tartozó csatkai kegyhely Mária-szobrának másolatát készítette el Kistolmácsra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában