Helyi életstílus

2023.08.20. 21:38

Vasárnap estére csordultig telt a szegedi belváros - Galéria, Videó

Timár Kriszta

Szegeden 7500 bombát lőttek az égbe. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Teljes hosszában megtelt vasárnap estére a Rakpart: az úttestet, a lépcsősort és a mellvédet, sőt még a folyóparti szakaszt is ellepték a tűzijátékra kíváncsi szegediek és a városunkban tartózkodó turisták. A két hídon is teljes hosszában álltak azok, akik magasabbról akarták nézni a fényjátékot, és mintegy 30 hajó is felsorakozott a Tiszán azokkal, akik testközelből, mégis tömegmentesen szerették volna élvezni a műsort. Nagy volt tehát az érdeklődés és meg is kapta mindenki a szokásos, színvonalas műsort. A negyed órás programban többször is főszerepet kapott a vízfelszín: oda lőttek, illetve onnan indítottak bombákat. 

A tűzijáték végén aztán a tömeg ellepte a belvárost: a Széchenyi tér mellett, ahol az ünnep fő programjai zajlottak, a Kárász utcán sem lehetett egy gombostűt sem leejteni. Aki ekkor éhezett meg, bizony hosszasan kellett sorban állnia: az összes fesztiválvendéglős, de még a belvárosi gyorséttermek előtt is kígyózó sorok álltak.  Igazi fesztiválhangulatban zárult tehát az államalapítás ünnepe Szegeden, mely péntektől vasárnapig számos koncerttel, finom ételekkel és italokkal, kézműves vásárral és egyéb programokkal várta a kilátogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában