Csapatépítő délutáni program az erdészeti iskolában

2023.09.12. 18:41

Haditorna válogatón lőttek a bedősök - Galéria

Haditorna válogatóra gyűltek össze a bedős diákok kedd délután. Lőttek, kézigránátot dobtak és közben közösséget is építettek, a kilencedikesek beilleszkedését is segítette a program.

Arany T. János

Vármegyei fordulókkal szeptemberben indul az országos haditornaverseny. A Bedőben kedden a céllövészet volt a legnépszerűbb. Fotó: Török János

Én tavaly csak azért jöttem, hogy lövöldözhessek, de most megpróbálok bejutni a csapatba 

– jelentette ki őszintén és magabiztosan Nagy Máté. Egy másik diák arra a kérdésre, hogy miért jött, azt felelte, mert a tanár úr szólt neki, hogy jöjjön. Az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban Bánhidy Zoltán osztályfőnök és kollégiumi nevelőtanár vezetésével kedd délután rendezték meg a haditorna helyi, iskolai előválogatóját. Erre gyűltek össze délután kettőkor az iskola hátsó részén a sportpálya mellett a diákok.

A hamarosan vármegyei fordulókkal induló országos haditornaverseny elsődleges célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, továbbá a sport és az egészséges életmód népszerűsítése. A megmérettetés során a fiatalok kipróbálhatják magukat különböző, a honvédelemhez kapcsolódó sportos feladatokban, ezáltal fejleszthetik magukat fizikailag és mentálisan. 

A bedős előselejtező célja elsősorban, mint minden évben amellett, hogy jól érezzék magukat délután a diákok és hasznosan töltsék el szabadidejüket, az hogy a kilencedikeseknek beilleszkedését segítsék. Számukra ez egy csapatépítés is, hiszen ez az első közös, iskolai rendezvény, ahol megismerkedhetnek egymással és a többiekkel.

A versenyen a csapatok hét versenyszámban mérik össze tudásukat és ügyességüket: mátrix labirintus futás, elsősegélynyújtás, lézer váltófutás, kézigránát célba dobás, akadálypálya, figyelés, tájékozódás, távbecslés és fegyveres váltófutás is vár majd a diákokra.

A Bedőben a céllövészet volt a legnépszerűbb versenyszám. A dobásnál fekve, térdelve és állva kellett 5, 10 és 15 méterre elhajítani a gránátutánzatot, míg a lövészetnél öt kis vaddisznó és vadkacsa volt a cél. Az egyetlen lány, a makói Kerekes-Papdi Rebeka magabiztosan lőtte ki a kis célpontokat, nem először volt fegyver a kezében. Idén egy különleges készülékkel is készült Bánhidy tanár úr: futóvad lövészetben is kirpóbálhatták magukat a diákok. Egy sínen folyamatosan jobbra-balra mozgó szarvas alakú célpontot kellett eltalálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában