Hirdetés

2023.10.24. 10:44

A nagy szemeteszsák dilemma

A szemeteszsák az a háztartási termék, amit a legtöbben rutinból rakunk kosárba, mert pontosan tudjuk, mire van szükségünk. Ám egész más a helyzet, ha nem otthonra vásárolunk, és a megszokott méret nem állja meg a helyét vagy újra kell gondolnunk a teherbírás kérdését.

Delmagyar.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A termékleírásokban ott van minden, amit tudnunk kell, de hogyan használjuk okosan ezeket az információkat?

Kezdjük a mérettel, hisz bármilyen egyszerűnek tűnik is, akad egy kis csavar, mégpedig azért, mert a szemeteszsákok mérete általában literben van megadva. Ez alapján könnyen azt gondolhatnánk, ha tudjuk, hány literes a kukánk, máris nyert ügyünk van, de valójában nem ez a helyzet, például egy 120 literes kukába akár 200 literes zsákra is szükség lehet. Hogy miért? Ennek mindjárt 2 oka is van:

1. A kuka méretén túl fontos az alakja is, egy szögletes verzió jóval nagyobb méretet kíván, mint egy hengeres.

2. Mérettől és formától függetlenül mindig rá kell hagyni néhány centimétert, már csak a visszahajtás miatt is.

Forrás:  Shutterstock

Az ideális méret kiválasztásához tehát a legjobb, ha egyszerűen előveszünk egy mérőszalagot és lemérjük a kukát. Mindenképpen szükségünk lesz a magasságra, illetve hengeres forma esetén az átmérőre, ha pedig szögletes kukánk van, akkor az oldalszélességekre. Ezek ismeretében már egyszerűen ki tudjuk számolni, mekkora szemeteszsákra van szükségünk. Na és a vastagság?

A szemeteszsákok vastagsága mikronban van megadva, és bár elsőre egyértelműnek tűnhet, hogy minél nagyobb ez az érték, annál nagyobb a teherbíróképesség, ez sem egészen igaz. Természetesen fontos szempont a vastagság, de ami ennél is nagyobb jelentőséggel bír a teherbírást illetően, az a zsák alapanyaga, egész pontosan annak tisztasága.

A legkiválóbb minőségű termékek tisztán műanyagból készülnek, ilyet érdemes választanunk abban az esetben, ha igazán erős zsákokra van szükségünk. Ám ha a hulladék típusa nem kíván extra szakítószilárdságot, például egyszerű papírhulladékhoz keresünk zsákot, tökéletesen megfelelnek az újrahasznosított polietilén változatok, amik nem csak olcsóbbak, de még a bolygót is kímélik.

A méret, vastagság és alapanyag értelemszerűen az árakon is nyomot hagy, ezen azonban semmiképp sem éri meg spórolni, feltéve persze, ha szeretnénk megkímélni magunkat néhány igen kellemetlen helyzettől. Ha Ön már úgy érzi, mindent tud a témában, ami érdekelte, nézzen szét az Atlantic Higiénia webáruházában, és rendeljen szemeteszsákot pár kattintással!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában