Helyi életstílus

2023.10.11. 11:30

Először rendeznek borfesztivált Algyőn

Borfesztivál, komolyzenei koncert, színházi előadás és Halloween parti is lesz ősszel az Algyői Faluház szervezésében. Kovács László igazgató adott számot arról, hogy mi mindennel készülnek november végéig.

Kiss Anna

Több mint 50 tököt vásárolnak idén a gyermekeknek.

Fotó: Kuklis István/Archív fotó

Igen gazdag programkínálattal rendelkezik az Algyői Faluház ősszel is, kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre valót, ha szórakozásra vágynak. Kovács László, a házat működtető Gyevikult Nkft. igazgatója lapunknak elmondta, már a hétvégére készülnek, hiszen idén először Borfesztivál lesz a községben. Pénteken 16 órától várják az érdeklődőket a Fő téren, ahol egészen vasárnap hajnalig 4 borászat 26 tételét lehet megkóstolni, sőt, már új borok is lesznek a kínálatban. 

Hozzátette, lesznek koncertek is, a fellépőket pedig úgy válogatták össze, hogy mindegyikben legyen legalább egy algyői. Így a pénteki 16 órási megnyitó után a Kicsi és az Óriás, valamint a Travel Trió lép színpadra, míg szombaton 15 órától lesznek programok, akkor a Búzavirág Dalkör és az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar, a Parlando Énekegyüttes, az ESZ Projekt, a Csajkás Testvérek és a Best of Mode szórakoztatja majd a közönséget. Kovács László elárulta, a hagyományteremtő fesztiválon lesz meglepetés is, méghozzá egy óriáskivetítő, amin a szombati magyar-szerb futballmérkőzést lehet majd megtekinteni.

A fesztivál után a hónap közepén öko hetet tartanak, amelynek fókuszában az alma áll majd. Ezután október 18-án 18 órától a Nemzeti Filharmonikusok művészeinek koncertjét lehet megtekinteni a faluházban, amely ott van azon 100 hazai koncerthelyszín között, ahol a 100. születésnapjuk alkalmából fellépnek a filharmonikusok. A múzeumok őszi fesztiváljához is csatlakoznak az algyőiek, különböző workshopokat tartanak, ahol a házi szappan mellett csuhéból, vesszőből és gyapjúból lehet szépséges tárgyakat készíteni.

Október 23-án a Szent Anna téren emlékeznek meg, viszont ezúttal különleges módon, a Budapesti Zenés Színpad két művésze, Hűvösvölgyi Ildikó és Szabó Gyula Győző ad műsort. Október 29-én jobb agyféltekés rajznap lesz a gyerekeknek, akiknek október 31-én tökfaragás és csokit vagy csalunk program lesz, amelynek végén a szüleikkel közösen szalonnasütésre várják őket. De a nagyobbaknak is készülnek Halloween alkalmából, számukra parti lesz a faluházban.

November 12-én egy Varsányi Anna darabot lehet majd megtekinteni a házban ingyenesen, míg a hónap végén Zsibongó Néptáncgála lesz az intézményben. Közben az Alkotóházban is elkezdődnek a programok, nemezelés, selyemkendőfestés és adventi készülődés is lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában