Helyi életstílus

2023.11.23. 17:16

Készül Makó az Adventre - Galéria

Szabó Imre

Készülődés a Makovecz téren. Fotó: Szabó Imre

Az adventi készülődés lázában ég Makó – ennek jeleit láthatja, aki a Hagymatikum fürdőhöz vezető sétány felé jár. Itt, az ünnepi programok leendő helyszínén tartott csütörtökön a rendezvényeket népszerűsítő sajtótájékoztatót Farkas Éva Erzsébet polgármester és Barna Gábor, a városmarketing iroda vezetője. 

Elhangzott, az adventi négy hétvégére a szervezők tematikus programokat állítottak össze, de már a mostani hétvégén is lesz rendezvény koncerttel, néptáncgálával, ételekkel-italokkal. Szombatonként tematikus és családi programok várják a makóiakat, az adventi gyertyagyújtások pedig vasárnaponként délután 4 órakor kezdődnek. Ezeket helyi civil szervezetek, kulturális csoportok műsorai fogják színesíteni. Mindegyik alkalommal lesz ünnepi beszéd is – az elsőt Lázár János parlamenti képviselő, miniszter fogja mondani. Aznap tartják az Angyalsóhaj alapítvány hagyományos adventi sütikóstolóját, és ugyancsak ekkor lesz Makó testvérvárosa Korond. A téren a makói Magán Zeneiskola, illetve Korond fúvósai adnak hangversenyt. 

Azt is megtudtuk, hogy az Infópont közösségi oldalán megtekinthető az ünnepi időszak programjairól készült összefoglaló plakát, és hogy idén megújul a Makovecz tér, illetve a város ünnepi díszítése. Az utolsó adventi hétvégén pedig fényfestéssel díszítik a Hagymatikum épületegyüttesének hófehér falát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában