Algyő

2023.12.27. 21:30

Fele(s) se tréfa

Majzik Attila

Feles – vagyis hivatalosan Miu.

Fotó: Karnok Csaba

Bármennyire is bíztam benne, hogy lehúzhatom a bakancslistámról, hogy én legyek egy macska keresztapja, ez a kívánságom még várat magára. Az általam Feles névvel megáldott algyői kocsmacskáról ugyanis időközben kiderült, hogy valójában a Miu névre hallgat.

Feles – vagyis hivatalosan Miu – színre lépését egy hete írtuk meg, cikkünk után pedig egyik kedves olvasónk rögtön billentyűzetet ragadott, hogy elárulja nekünk az algyői kocsma körül sündörgő, ennek ellenére szigorúan absztinens életmódot folytató négylábú szőrgombóc valódi történetét.

Mint olvasónk írta, a cica eredeti neve Miu, és azért azt kapta, mert kiskorában csak rövideket nyávogott, ami úgy hangzott, hogy „miu, miu”. A pompás jószág nyár elején volt egy éves. Háznál nevelkedett, majd mikor idősödni kezdett, engedett vándor szíve hívásának és útra kelt.

Szerencsére azonban nem ment messze, így bármikor fel lehet keresni állandó törzshelyén. Sőt, olykor haza is látogat: bekap pár falatot és visszabandukol a barátaihoz. A látogatás ugyan rövidke, de arra pont elég, hogy tudják, jól van.

Algyői olvasónk azt is megírta, örül neki, hogy ennyien szeretik a kocsmacskát, hiszen valóban nagyon barátságos. Úgy hallotta, már többen szívesen hazavitték volna, Miu azonban ragaszkodik a kocsmához. Ilyen egy jó törzsvendég.

KÉPALÁ: Fény derült a kocsmacska igazi nevére. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában