Algyő

2023.12.19. 21:30

Feles az asztalon

Majzik Attila

Kis testben nagy érdeklődés: Feles, a kíváncsi algyői kocsmacska. Fotó: Karnok Csaba

Felest mindenki szereti, még az is, aki nem iszik. Mármint alkoholt. Igaz, hogy ritkán ugyan, de azért ez is előfordul egy kocsmában.

Feles ugyanis egy elsőrangú algyői vendéglátóhely macskája, főállású egerészeti szakember (akarom mondani szakállat), rágcsáló-specialista, kabalajószág és házi kedvenc egy személyben. Bár ha igaz, hogy a macskáknak kilenc élete van, akkor Feles képzeletbeli névjegykártyájára egészen biztosan felfér még egy-két titulus. 

Fotó: Karnok Csaba

A roppant jóképű jószág egyébként azért kapta a keresztségben a kocsmai körökben igen jól csengő Feles nevet, mert az állán felesben fekete és fehér a szőr. A rögtönzött névadó nem mellékesen csak néhány perce zajlott le a fejemben, ugyanis sajnos még nem volt szerencsém személyesen összefutni eme remek négylábúval, de meg vagyok róla győződve, hogy a Feles név roppant jól állna neki. Sőt, tekintve ruganyos testalkatát, élénk, fürkésző tekintetét és selymes bundázatát, egyenesen lekicsinylő lenne számára, ha holmi földhözragadt, átlagos macskanévvel tengetné napjait.

Ön esetleg tudja, hogy hívják valójában az algyői kocsmacskát? Ha igen, küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában