Helyi életstílus

2023.12.27. 07:00

Januári diéta másként

Delmagyar.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A január ideális időszak a fogyókúrához: az év végi nagy zabálás lecsengett, csömör után jöhet a megtisztulás. Menni fog, miért ne menne?!

Idén sem vettünk sok szaloncukrot karácsonyra, minek?! A gyerek Mikulás-csomagját is meg kellett enni valakinek. Maximum pár gumiszaloncukor, meg némi zselés bőven elég volt nassolgatni. Még maradt is. Ha ebből egyet-egyet naponta megeszem, január végére elfogy. Ez nem befolyásolja a fogyókúrát.

Vészhelyzet a kamrában

Ugyanez igaz a rétesre. Ott tekeredik a kamrában, kígyó akar lenni. De ki akar egy veszedelmes jószágot otthonra?! Az almást már megöltük, de a mákos sem ússza meg! A család biztonsága érdekében pár nap alatt kivégzem. A bejglivel is ez történt. Az volt a bűne, hogy mazsola szorult a belsejébe, amit ki kellett onnan piszkálni, de ronda sütit meg nem teszünk vendég elé. Megettem, mielőtt szégyenbe maradtam volna.

Na, de hol van már a tavalyi hó, ami szinte nem is esett?! Koncentráljunk a jelenre. Az a baj a hájjal, hogy alattomosan kúszik fel az ember derekára meg a többi testrészére, legalább egy hét masszív zabálás kell a látható jelekhez. Ezek mostanra elfoglalták a helyüket, zsír formájában rezegnek a bőr alatt. Bár a farmer annyira szorít, hogy rezegni sem tudnak. Ilyenkor a macinaci a legjobb barát. Itt valamit tenni kell!

Irány az edzőterem

Lemegy ez a kis zsír gyorsan! A rendszeresség a lényeg, hetente két edzés. A héten még nem, mert vissza kell rázódni a melóba. A jövő héten csak egy nap jön össze, mert a gyerekkel is kell lenni valakinek, de január közepére minden bizonnyal megjön az igazi lendület. Persze, csak ha nem lesz hó, mert bicajjal kell menni, a parkolásért nem fizetek. Akkor inkább kimarad az edzés. Majd ha elolvad a hó, kibújok otthonról, mint a medve a barlangjából tavasszal.

A jó időben meg sokkal kellemesebb a szabadban futkosni esténként. Az menni fog. Tulajdonképpen minden nap rohanás van: a gyerek után, a háztartás, a meló, mindenhová időben odaérni, estére teljesen kikészül az ember, csak a tévé elé vágyik némi nasival felszerelkezve és bambulva relaxálni. Ki akar még ilyenkor is loholni?

Koplalni tilos

Egyébként nem vészes a helyzet. Majd sok salátát meg kevés kenyeret eszem. Megtanítom a gyereket bicajozni, az sem megy futás nélkül. Pár felülés a tévé előtt csodákra képes. Bűn lenne sanyargatni magamat, mert akkor hogyan bírnám az egész éves hajtást, aminek elébe nézek? Némi tudatosság elég is lesz ide!

Szóval az új évre és zsírpárnákra való tekintettel fogadom, hogy nem teszek a kávémba cukrot, kevés kenyeret és sok salátát eszek és frissen facsart gyümölcslevet szürcsölök. És az összes helyre futva megyek, ígérem. Én fogok győzni.

No, most viszont megnézem, van-e valami maradék a hűtőben. Inkább én eszem meg, mint hogy a kukában kössön ki. A mai világban bűn a pazarlás. Boldog új évet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában