Hódmezővásárhely

2023.12.01. 17:09

Papír Pirivel és Komposzt Katával telt a bolygóbarát hét - Galéria

Tábori Szilvia

A jövő generációja sokat tehet a környezetvédelemért. Fotó: Klímanócskák

Újfent bolygóbarát kalandra indultak a hódmezővásárhelyi Szabadság téri Óvoda Klímanócskái, hiszen ismét csatlakoztak a fennállása 15. évfordulóját ünneplő Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányhoz. A programsorozat ezúttal a csomagolásra, azok újrahasznosítására, a felhasználás és ezzel együtt a hulladék csökkentésére fókuszált. 

Ehhez igazodva a Klímanócskáknál minden program a szemét szelektív gyűjtéséről, valamint feldolgozásáról szólt az utolsó novemberi héten. Játékosan tanultak arról, hogy miként lehet elsajátítani a kevesebb hulladékot termelő csomagolásmentes életvitelt. Papír Piri, Komposzt Kata, Fém Fanni, Üveg Ödön, Palack Peti és Veszély Vendel vezette végig a bolygóbarát kalandokra a gyerekeket. Megismerkedtek a hulladék piramissal, közösen pedig még környezettudatos vásárlásra is indultak. Sőt, tartottak egy „ne vásárolj semmit” napot, hogy felhívjuk a figyelmet az élményalapú ajándékozás fontosságára és örömére. A Klímanócska csoportban egyébként a bolygóbarát szemlélet áthatja minden napjukat: a Mikulást is környezetvédő kívánságokkal és vállalásokkal várják.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában