Pusztaszer

2023.12.21. 08:40

Traktoros karácsony Pusztaszeren

Imre Péter Géza

A község történetében először tartanak traktoros karácsonyt.

Forrás: Pusztaszer Önkormányzat

A község történetében először traktoros karácsonyt tartanak pénteken, látványos, az ünnepet idéző felvonulással. Feldíszített, fényfüzérekkel csinosított gépeikkel a traktorosok a sportterem előtt gyülekeznek és 16 órakor indulva tesznek egy kört a faluban karácsonyi fényekkel díszítve. Munkástelepre is kimennek, ott a buszmegállótól fordulnak vissza Pusztaszerre, vagyis aki látni akarja őket, ott várjon rájuk 

– tudtuk meg a szervező Ocskó-Almási Anitától, aki családjával és barátaival, segítőivel már két traktoros találkozót rendezett a településen, illetve idén ők állították a betlehemi jászolt az adventi koszorú közelében.

A visszaérkezés után, 18 órától ingyenes filézett pontyhallét kanalazhatnak az eseményen résztvevő lakosok, akik forralt bort és forró teát is kortyolhatnak – a készlet erejéig. Ekkor már a sportteremben folytatódik a program a szülői munkaközösség jótékonysági sütivásárával, a teljes bevételt az óvodás és iskolás gyerekekre fordítják. 

Ezután fél héttől a Kisteleki Citerazenekar muzsikál, utánuk hét órakor pedig a Pusztaszeri Dalárda lép fel, és lesz még egy meglepetésünk, a plakáton sem szerepel, aki eljön, megtudja, hogy mi az 

– mondta el Anita.

Előző napon, csütörtökön, 17 órától tartják Pusztaszeren a falukarácsonyt, szintén a sportteremben. A műsorban fellépnek a Csizmazia György Óvoda és Bölcsőde kicsinyei és a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola diákjai, valamint a Pusztaszeri Dalárda és az Adventi Dalendárium kamarakórus.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában