Hirdetés

2024.01.16. 15:01

Minőségellenőr álláslehetőségek Hatvanban, illetve környékén

A minőségellenőrök a gyártási és termelési folyamatok megkerülhetetlen szereplői. Tevékenységükkel ugyanis biztosítják, hogy az elkészült termékek és anyagok megfeleljenek a szabványelőírásoknak. Ez minden cégnek alapvető érdeke, éppen ezért meglehetősen keresettek a minőségellenőrök, többek között Hatvanban és környékén is. Mutatjuk, mit érdemes tudni a pozícióról és a város lehetőségeiről!

Delmagyar.hu

A minőségellenőrök feladatköre

A minőségellenőrök munkája kulcsszereppel bír a gyártási folyamatokban. Tevékenységi körük sokrétű, és az adott iparágtól, illetve a gyártott termékektől függően mutathat bizonyos eltéréseket, ugyanakkor általánosságban véve az alábbi feladatokat foglalja magában:

· Mérések és vizsgálatok elvégzése: A minőségellenőrök a munkájukat különböző mérőeszközök segítségével, mérések és vizsgálatok útján végzik, s a kapott eredményeiket összevetik az előzetesen felvázolt szabványokkal és specifikációkkal.

· Hibák azonosítása: A mérések és a vizsgálatok során kiszűrik a hibás termékeket, illetve jelzik a termelés felé, ha visszatérő rendellenességet tapasztalnak.

· Minőségügyi dokumentációk vezetése: Munkájukról minőségügyi dokumentációkat vezetnek, beleértve az ellenőrzési jegyzőkönyveket, mintavételezési terveket és egyéb releváns iratokat.

· Együttműködés: A minőségellenőrök a feladataikat jellemzően a gyártás és termelés több szereplőjével együttműködve végzik, amibe gyártó munkatársak, a mérnöki részleg, az ügyfélszolgálat, illetve a beszerzés és logisztika is beletartozhat.

· Folyamatfejlesztés: Mindezek mellett a minőségellenőrök a javaslataikkal és észrevételeikkel tevékeny részt vállalnak a gyártási és a minőségellenőrzési folyamatok fejlesztésében is.

Ez persze csupán néhány általános jellegű feladat volt, ezenkívül egyéb, a termékek magas minőségét szolgálni hivatott feladatok is előfordulhatnak a pozíció kapcsán. Összefoglalva ugyanakkor elmondható, hogy a pozíció betöltői jelentős mértékben hozzájárulnak a vállalatok sikereihez és a vásárlói elégedettség biztosításához.

Elhelyezkedési opciók minőségellenőrként Hatvanban és környékén

A hatvani és környékbeli álláslehetőségek böngészésekor akár minőségellenőri pozícióra vonatkozó álláshirdetéssel is lehet találkozni. A régió álláspiacára specializálódott HatvanAllas.hu kínálatában például már több alkalommal is előfordult ez a lehetőség. A hivatkozáson találhatók hatvani minőségellenőri állások.

A legutóbbi ilyen hirdetés kapcsán az alapvető feladatokat többek között a vizuális ellenőrzés, a mérőeszközökkel (pl. tolómérő, mikrométer stb.) történő minőségvizsgálat, valamint a gyártósori támogatás jelentette. Magyarán a tipikus minőségellenőri teendők. De ezenkívül a hatvani portál felületén egyéb gyári munkák is fellelhetőek lehetnek, beleértve az operátor, a csomagoló vagy akár a karbantartói állásokat. Érdemes tehát rendszeresen átfutni az álláskínálatot a gyártói és termelői állások, vagy akár a betanított munkák iránt érdeklődőknek.

Ami az elvárásokat illeti, a minőségellenőri pozíciók betöltéséhez általában műszaki területhez kötődő középfokú végzettségre, valamint jó műszaki érzékre van szükség. Fontos lehet továbbá a különböző mérőeszközök, illetve a minőségirányítási rendszerek átfogó ismerete is. Emellett a dokumentációs feladatokból adódóan a magabiztos számítógéphasználat szintén elvárás lehet. A személyes kvalitások kapcsán pedig a pontosság, a precizitás, a munkára való igényesség és a rugalmasság merül fel gyakori követelményként a munkáltatók részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában