Helyi életstílus

2024.01.13. 11:30

Nemzetközi sakknagymesterekkel lehet szimultán játszani Szegeden

Timár Kriszta

Csonka Balázzsal is játszhatnak majd sakkszimultánt az érdeklődők.

Fotó: John Saunders

A Rotary Club Szeged Dóm Jótékonysági Sakkversenyt és Sakkszimultánt rendez január 20-án a Szent Gellért Fórumban. A program illeszkedik a klub azon elvébe, miszerint igyekeznek élményt adni azoknak, akik részorulókon segítenek. Ződi-Sipos Mária, a klub soros elnöke úgy fogalmazott, olyan rendezvényt hoznak létre, amely a régió sakközösségének ad találkozási lehetőséget.

 Három nemzetközi nagymestert hívtunk meg, így Csonka Balázzsal, Sipos Istvánnal és Tatár-Kis Szabolccsal is játszhatnak majd sakkszimultánt az érdeklődők. Ugyanakkor azok is jól szórakozhatnak, akik esetleg nem, vagy csak amatőr szinten tudnak sakkozni, hiszen edzők és oktatók segítik majd a kezdőket

 – mesélte a klubelnök. Ennek célja természetesen az, hogy minél több emberrel megismertessék és megszerettessék ezt a sportot. Hozzátette: délután rapid versenyeket rendeznek több korcsoportban, a legjobbak pedig a támogatóknak köszönhetően nem csupán érmeket, hanem értékes tárgynyereményeket is kapnak. Ezekre az esemény Facebook-oldalán, illetve az RC Szeged Dóm weboldalán lehet.

A rendezvényt egy kézműves vásárral is kiegészítik. A nap során befolyó bevételeket a Megyei Sakkszövetséggel együttműködve kiemelkedő országos és nemzetközi eredményekkel rendelkező, a vármegyében élő, tehetséges sakkozó kisgyermekek támogatására fordítják, akiknek nincs lehetőségük az edzések finanszírozására vagy a nemzetközi versenyek egyéb kiadásait nem tudják fedezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában